Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 01 Ağustos 2014 - 21:08 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Başbakan Yardımcısı Arınç:

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

MANİSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mevcut Cumhurbaşkanı adayları içinde 76 milyon insanın çok yakından bildiği, takdir ettiği, beğendiği ve dua ettiği tek adayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Arınç, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi öncesi halka seslendi.

Cumhurbaşkanı seçimlerine az zaman kaldığını ifade eden Bülent Arınç, şöyle konuştu:

"Çok değerli insan, milletimize hizmet eden, milletimizin duasını, gönlünü kazanan, Türkiye'de büyük reformlar yapan, maddi, manevi kalkınmamızın mimarı, çok şükür toplumsal barışın mimarı, halkın kahramanı bir insan sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız oldu. Onu hepiniz seviyor ve takdir ediyorsunuz. İnşallah ilk defa halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı için hepiniz oylarınızı kullanacaksınız. Mevcut Cumhurbaşkanı adayları içinde 76 milyon insanımızın, kundaktaki bebekten evdeki yaşlı annemize, teyzemize kadar herkesin çok yakından bildiği, takdir ettiği, beğendiği ve dua ettiği tek bir aday var o da sayın Başbakanımız. 10 Ağustos akşamı Allah nasip ederse Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olacak ama halk tarafından seçilen 1. Cumhurbaşkanı olma şerefini de kazanmış olacak." 

Ekonomik göstergelerin olumlu olduğuna dikkati çeken Arınç, dış politikanın güçlendiğini ve Türkiye'nin itibarlı bir ülke haline geldiğini bildirdi.

Başarılı bir başbakanın partisini her milletvekili seçimde daha yüksek oy oranlarına ulaştırdığını, mahalli seçimlerde mevcut belediyelerin en az yüzde 60'ını kazandırdığını, referandumda da AK Parti'nin "evet" dediğine milletin "evet" dediğini kaydeden Arınç, "İnanıyorum ki halkımız vefalıdır, başarıyı takdir eder, dürüst, çalışkan, namuslu, ahlaklı insanları sever. Halkımız kendisine hizmet edeni başının üstünde taşır. Yüzde 50 oyların, yüzde 58 referandumların başka izahı olmasa gerek" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber