Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Ağustos 2014 - 15:44 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı seçimini milletimiz dikkatle değerlendirmeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili, "Bu seçimin nasıl geliştiğini, hangi şartlar altında olduğunu ülkemizde yaşayan her insanımızın dikkatle değerlendirilmesinde yarar vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimini milletimiz dikkatle değerlendirmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin mahalli seçimlerde belediye başkanlığını kazandığı, Aksaray merkeze bağlı Bağlıkaya Belde Belediyesini ziyaret etti.

Belediyenin bahçesinde düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Bahçeli, vefa borcunu yerine getirmek amacıyla Türkiye geleninde teşekkür, kutlama ve takdir gezilerine Bağlıkaya beldesinden başladıklarını söyledi.

Bahçeli, 2014 yılının Türk siyasi hayatında mühim bir sene şekilde görüldüğünü anlatım ederek, '30 Mart Yerel Seçimleri gerçekleştirilmiş. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimleri gerçekleştirilmiş. Şimdi önümüzde, bu iki siyasi olayın tamamlayıcısı ve devamı niteliğinde, Şayet erken seçim bulunmadığı takdirde 7 Haziran 2015'te 25. Dönem Milletvekili Seçimleri yapılacaktır. MHP olarak, hem 30 Mart Yerel Seçimleri'nde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üzerimize azalma gösteren görevi, kendi ilke ve düşüncelerimiz doğrultusunda gerçekleştirme alternatifini tercih etmişizdir' dedi.

10 Ağustos'ta Türkiye'nin Cumhurbaşkanını seçtiğini dile getiren Bahçeli, şunları anlattı:

'Milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Ancak bu seçimin nasıl geliştiğini, hangi şartlar altında olduğunu, ne kadar adil, ne kadar eşitlik arasında sürdürüldüğünü, yurdumuzda yaşayan her insanımızın dikkatle değerlendirilmesinde fayda vardır. Bunu söylememdeki maksat şudur; daha düne kadar Cumhurbaşkanlarımız, TBMM nedeni ile seçilmekteydi lakin bundan sonra halkımız nedeni ile seçilecektir. İlk kez kamu nedeni ile seçimi hazırlanmış bulunan bir Cumhurbaşkanlığı olmuştur. Bunun yasalardaki eksiklikler, davranışlardaki bozukluklar, uygulamalardaki yanlışlar düzeltilerek, geleceğe yönelik faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz taktirde milletimizin iradesiyle nasıl ki milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçiliyor. Bundan sonra da cumhurbaşkanlığı seçimi olacaktır. Ama bu seçim, bir sığ yasayla, anayasaya aykırı davranışlarla, seçim sonrasından bugünlere kadar geçen zaman içerisindeki ortaya koymuş bulunan antidemokratik uygulamalarla önümüzdeki günleri değerlendirmek için bir misal olacaktır. İnşallah bu örnekle yanlışlar düzeltilir. Gelecek güzelleştirilerek, yolumuza devam ederiz.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber