Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 16 Temmuz 2019 - 20:13 Yorum: 0

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: ’’Dijital Türkiye, planlanandan altı ay önce tamamlanarak hizmete girdi’’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Normal şartlarda yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Dijital Türkiye veya öncekiler ismiyle e-devlet, Türkiye...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: ’’Dijital Türkiye, planlanandan altı ay önce tamamlanarak hizmete girdi’’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Normal şartlarda yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Dijital Türkiye veya öncekiler ismiyle e-devlet, Türkiye versiyon 1.0 planlanandan altı ay erken tamamlanarak kapsamdaki hizmetler Dijital Türkiye'ye entegre edilmiştir" dedi.

Oktay, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 11. Kalkınma Planı görüşmelerine katıldı. Oktay, Dijital Türkiye ile ilgili olarak, "Normal şartlarda yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Dijital Türkiye veya öncekiler ismiyle e-devlet Türkiye versiyon 1.0 planlanandan altı ay erken tamamlanarak kapsamdaki hizmetler Dijital Türkiye'ye entegre edilmiştir. Bunun getirdiği kolaylıklar bugün görülmeye başlamıştır, bundan sonra da yoğunluk şekilde kamuoyunun ve buradaki üyelerimizde olma üzere her bir vatandaşımızın kolaylıklar olarak yansıyacaktır. Hizmet başına düşen ortalama evrak sayısı dijital Türkiye 1.0 tamamlanmasıyla birlikte ortalama 3.81 oranından 0.35'e düşürülmüştür. Buradaki hedefimiz sıfırdır" dedi.

Oktay şöyle konuştu:

'Versyon 1.0'ı zamanından önce tamamlamış oluyoruz. Bunun daha kısa ifadesiyle de hizmet boyutunda belge esaslı değil beyan esaslı hizmet üretime geçen devlet kapısıdır.'

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber