Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 05 Aralık 2016 - 16:33 Yorum: 0

Cumhurbaşkanının çağrısına Kayserililer öncü oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İş yerlerini dövizle kiralayan esnaf kardeşlerim bu işi TL'ye çevirsinler" çağrısına, Kayserililer öncü oldu.

Cumhurbaşkanının çağrısına Kayserililer öncü oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İş yerlerini dövizle kiralayan esnaf kardeşlerim bu işi TL'ye çevirsinler" çağrısına, Kayserililer öncü oldu. Kayseri Park Alışveriş Merkezi Cumhurbaşkanının bu çağrısından sonra, yeni yıldan itibaren kira bedellerini döviz ile değil, TL olarak alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kayseri'de katıldığı Sanayi Gecesi'nde vatandaşlara "İş yerlerini dövizle kiralayan esnaf kardeşlerim bu işi TL'ye çevirsinler" çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine harekete geçen Artaş Grup bünyesindeki Kayseri Park Alışveriş Merkezi, yeni yıldan itibaren kira bedellerini döviz ile değil, TL ile alma kararı aldı.

Kayseri Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Taner Aydın, "Son dönemde döviz kurlarında yaşanan aşırı dalgalanma ve ekonomimiz üzerinde oynanan oyunlar hepimizi yıprattı ve yıpratmaya da devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız "Bütün ticaretinizde TL'ye veya altına dönün" çağrısında bulundu. Biz Kayseri Park olarak, 3 tane alışveriş merkezini bünyesinde bulunduran ve yaklaşık 40 yıldır süre gelen inşaat, turizm sektörü deneyimi olan Artaş Grubu'na bağlıyız. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Süleyman Çetinsaya liderliğinde Kayseri'de faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü çağrısından sonra biz grup olarak bu çağrıya kayıtsız kalmadık." diye konuştu.

Hükümetin ekonomik tedbirlerine bu zamana kadar hep destek verdiklerini kaydeden Aydın, "Bundan sonrada destekleme kararı alındı. Bunu da döviz cinsindeki kiralarımızı TL'ye dönerek göstermiş olacağız. Halkımız Yenikapı ruhuyla, birlik ve beraberlik duygusuyla dolarını satan birçok vatandaşımız var. Bizde grubumuz olarak bu sürece destek vermiş olduk. İnşallah tüm iş ortaklarımız ve kiracılarımız için hayırlı olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı sadece alışveriş merkezleri için değil, döviz üzerinden olan tüm ticari faaliyetler için bahsediyor. Bizde arkasındayız. İnşallah bu zor süreci Türkiye olarak en kısa sürede atlatırız diye ümit ediyoruz. Alışveriş merkezimiz bünyesinde 120 tane mağazamız var. bizim döviz kurumuz avroydu. Biz yeni yıldan itibaren TL'ye döneceğiz. Yeni yıldan itibaren tüm kiracılarımıza geçerli olmak üzere döviz cinsini TL'ye döndürmüş olacağız." ifadelerini kullandı.

Kiracılar karardan memnun

Kayseri Park Alışveriş Merkezi yönetiminin aldığı karardan dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden işletmeci Yusuf Köşker, şunları söyledi:

"Bu durumdan dolayı Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz. Biz de bunun yansıması çok olumlu olacak. Kayseri Park yönetimine de çok teşekkür ederiz. Öncelikle bu iş müşterilerimize bir kazanç sağlayacak. Çünkü sürekli döviz artışından dolayı ürünlerimiz zam görüyordu. Artık bunlar olmayacak. Daha uygun fiyatlar ile müşterilerimize yardımcı olacağız. İnşallah ilerleyen süreçte de bunun hepimiz için bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum. Mağazada satılan saatlerimizin hepsi döviz ile geliyor. Bununla ilgili olarak ilerleyen zamanlarda bir çalışma olacağını ümit ediyoruz. Bu bir başlangıç oldu. Bütün ürünlerimiz döviz ile geliyor ve sürekli zam olayı yaşıyoruz. 2 yıldır bu gitgide artıyor. Belli periyotlar halinde bütün ürünlerimiz zamlanıyor. İnşallah bunun da düzeleceğini zannediyoruz. Çünkü bu artış herkesi olumsuz etkiliyor."

BRN Yatakları Satış Temsilcisi Barina Yurtdan da, "Bu çağrısından dolayı Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kayseri Park yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Kayseri Park içerisinde zaten gerekli çalışmalar yapılıyor. Bizde buna firma olarak destek veriyoruz. Bu çağrı etkili olacak diye düşünüyorum. Bu durumun satışlarına yansıyacağını düşünüyorum." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber