Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Nisan 2014 - 12:13 Yorum: 0

Cumhurbaşkanlığı seçimi

TESK Genel Başkanı Palandöken:

Cumhurbaşkanlığı seçimi

DÜZCE (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Meclisin aldığı kararla ilk kez halk oylamasıyla yapılacak ve bu, demokrasi anlamında gerek dünyaya, gerekse de Avrupa Birliğine karşı önemli gösterge olacak" dedi. 

Palandöken, AA muhabirine, Türkiye'nin sınavdan geçtiğini, ülkeyi kucaklayacak, her kesimle mutabakat sağlayabilecek nitelikteki herkesin kendileri için baş tacı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülke için çok önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, "Herkesin malumu olduğu üzere ilk defa halk oylaması ile yapılacak. Sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye'de yumuşak dil kullanılmasıyla ilgili ziyaretler yapıyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızla tekrar görüşeceğiz. İnşallah memlekete hayırlısı olacak" diye konuştu.

-  "Yerel seçimlerde sandık barışçıl şekilde görevini yaptı"

Palandöken, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kararının parlamenter sistemde alındığını, geriye dönüşün mümkün olmadığını dile getirdi.

Palandöken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Meclisin kararıyla ilk kez halk oylamasıyla yapılacak ve bu, demokrasi anlamında gerek dünyaya, gerekse Avrupa Birliğine karşı önemli gösterge olacak. O açıdan önemsiyoruz. Seçim süreçleri her zaman heyecanlı ve beklentili süreç olur. Mahalli seçimlerde de bunu yaşadık. 2014'ün kaybedilen değil, kazınımların bol olduğu yıl olması lazım.

Yerel seçimlerde sandık barışçıl şekilde görevini yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimi de böyle demokratik yarış şeklinde sonuçlanırsa tahmin ediyorum ki piyasaları olumlu etkileyecektir."

Esnafın ülkedeki dirlik, birlik ve güvene göre hareket ettiğine dikkati çeken Palandöken, "Sadece bizim değil, dışarıdan gelen para da bunlara bakar. Herkes, şu anda Türkiye'de ne olacağı ile ilgili beklenti içinde. İhracatın, 2023 yılında 500 milyonları bulması hep bunlara bağlı. Türkiye, bir sınav veriyor ve tahminim başarılı olunacak. İnşallah ki bu, bütün dünyanın gıpta ile izlediği şekilde gerçekleşir" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı için herkesin aday olma şansı bulunduğunu aktaran Palandöken,  "Herkes, demokratik hakkını kullanacak. Bahane yok. Sandığa gidecek ve sandık görevini yapacak" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber