Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Bolu'da konser verecek

BOLU (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın, Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği'nin kuruluş etkinlikleri kapsamında Bolu’da konser vereceği bildirildi.Bolu Valiliği ve Abant İzzet...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Bolu'da konser verecek

BOLU (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın, Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği'nin kuruluş etkinlikleri kapsamında Bolu’da konser vereceği bildirildi.

Bolu Valiliği ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) ev sahipliğinde, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) ve Bolu Belediyesi’nin desteği ile 4 Nisan’da AİBÜ Bordo Salonda düzenlenecek konsere, Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği’nin kuruluşu için Türk Cumhuriyetlerinden gelecek akademisyenler de katılacak.

AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Alpağut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Müzik Eğitimi Derneği benzeri bir birlik kurmayı planladıklarını belirterek, “Bu birlik, Türk dünyasının ortak sesi olacak ve 3 Nisan tarihinde Ankara’da kuruluş toplantısı gerçekleşecek. Bu toplantıya başta TÜRKSOY olmak üzere, birçok sivil toplum kuruluşu ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen müzik eğitimcileri katılacak” diye konuştu.

Bu kapsamda, gerçekleşecek etkinlikler çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın da bir konser vereceğini aktaran Alpağut, “AİBÜ de bu birliğin kuruluş aşamasında yer alıyor. Bu nedenle konser üniversitemizde olacak. Konserimiz ücretsiz olacak. Bütün Bolu halkının bu konsere katılımını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber