Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Siyaset 28 Nisan 2016 - 15:39 Yorum: 0

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına 2'şer yıl hapis

Cumhuriyet Gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, Charlie Hebdo dergisinde yayınlanan ve Hz.Muhammed olduğu öne sürülen karikatürleri köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle 2’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına 2'şer yıl hapis

Hakim, sanıkların pişmanlık göstermemelerini dikkate alarak cezada indirim ve erteleme yapmadı.

İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya katılmadı. Duruşmada Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan,Esra Albayrak, Berat Albayrak, Mustafa Varank’ın avukatı Hatice Özay ile birlikte bazı şikayetçiler ve taraf avukatları hazır bulundu.
Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin eylemlerinin basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini talep ederek, beraat talebinde bulundular. Şikayetçiler ve şikayetçi avukatları ise sanıkların en üst sınırdan cezalandırılmasını istediler.

2 YIL HAPİS CEZASI
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya’yı “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakim sanıkların yargılama sürecindeki gösterdikleri tavır, pişmanlık göstermemiş olmamalarını dikkate alarak cezada herhangi bir takdiri indirime gitmedi. Karan ve Çetinkaya’nın tekrar suç işlemeyeceğine yönelik kanaat oluşmadığını belirten hakim cezayı ertelemedi.

KARARIN ARDINDAN TEKBİR GETİRDİLER
Öte yandan hakim, Karan ve Çetinkaya hakkında “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçunun unsurları oluşmadığından bu suçtan beraatlerine hükmetti. Hakimin kararı okuması üzerine izleyicilerden bir grup tekbir getirdi. Bunun üzerine hakim izleyicilere “burada böyle bir şey istemiyorum” diyerek uyarıda bulundu.

“BEKLEDİĞİMİZ KARARI ALDIK”
Kararın açıklanmasının ardından şikayetçilerden bazıları, izleyiciler ve şikayetçilerin avukatları adliye önündeki alanda basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan avukat Cavit Tatlı, “Haklı davamızı en azından burada neticelendirdik. Mahkeme sanıklar hakkında 2’şer yıl ceza verdi. Buradaki herkes bir şey için, canlarından çok sevdikleri peygamberleri için buradaydılar. Beklediğimiz kararı aldık” dedi. Avukat Yurdal Kılıçer ise “Dava ve sonucu Türkiye’den her kesimden insanlara hayırlı olsun” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber