Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:48 Yorum: 0

Çumra’da Trafik Haftası Farkındalık Programı Düzenlendi

Konya'nın Çumra ilçesinde Trafik Haftası münasebetiyle farkındalık programı düzenlendi.

Çumra’da Trafik Haftası Farkındalık Programı Düzenlendi

Konya'nın Çumra ilçesinde Trafik Haftası münasebetiyle farkındalık programı düzenlendi.

Trafik Haftası münasebetiyle Çumra Belediyesi Altınpark Çay Bahçesinde Trafik Haftası programı düzenlendi. Programa Çumra Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Mithat Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri ile motosiklet sürücüler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konu ile ilgili bilgiler veren İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Mithat Özkan, "Bilindiği üzere her yıl Mayıs ayı ilk haftası Karayolları Trafik Haftası olarak ülkemiz genelinde tertip edilmektedir. Amacımız hayatımızın vazgeçilemeyecek bir parçası olan trafik kuralları düzeni ve güvenliği hususlarında toplumsal ve bireysel duyarlılığı artırmak geleceğimiz olan gençlere ve çocuklarımıza ışık tutmak, birlikte yaşama kültürümüzü bilinçle ve ahenkle besleyerek tadına varacağımız bir kıvama taşıyabilmektir. Klasik tanımıyla trafik, taşıtların ve yayaların ve hayvanların yollar üzerindeki hareketleridir. Ulaşım, hayatımızın hemen hemen her alanında vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacımızı karşılarken bir kurallar bütünü içerisinde hareket etme ihtiyacı doğmuştur" dedi.

Çumra'da hafızlık eğitimi alan öğrencilerinde katıldığı programda konuşan Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, "Çumra'da 15 yıllık geleneği tekrar yeşerten Rahmetli Şeker Hocamızın, Mustafa Yıldırım Hocamızın eseri olan hafızlık müessesesini tekrar kurmak için sizler yola çıktınız, bugünün hakikaten protokolü sizlersiniz. Allah hepinizden razı olsun. Kaymakamlığımız, belediyemiz, İlçe emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından ortaklaşa yaşanabilir güzel bir Çumra için bir farkındalık programı düzenledik. İlçe emniyet müdürlüğümüz nezdinde tüm mensuplarımızın Trafik Haftasını tebrik ediyorum" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar da, "Güzellikler birlikte çalışarak gayret göstererek olur. Çumra'ya ilk geldiğimde benim görmüş olduğum manzarada yollarımız bozuktu. Belediyemizin titizlikle göstermiş olduğu çalışmalar neticesinde yollarımız yapıldı. Yolların yapılmasıyla birlikte biz idareciler yetkili birimlerce toplantılarımızı düzenleyerek gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Tabi bu çalışmalara vatandaşlarımızın da destek olması gerekmekte, taşın altına herkes elini koyması gerekmektedir. Siz vatandaşlarımızın desteği ile inşallah kısa süre içerisinde Çumra'mızda trafikle ilgili sorunları da birlikte aşacağız" ifadelerini kullandı.

Programın ardından Çumra Belediyesi tarafından hafızlık öğrencilerine bisiklet ve bisiklet kaskı, motosiklet sürücülerine de motor kaskı hediye edildi. Etkinlik farkındalık kortejiyle son buldu.

Çumra’da Trafik Haftası Farkındalık Programı Düzenlendi

Çumra’da Trafik Haftası Farkındalık Programı Düzenlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber