Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 17 Ağustos 2017 - 09:48 Yorum: 0

Çupra Karadenizli oldu

Samsun'da daha önce görülmeyen büyük boyutlu çupra balığı amatör bir balıkçının oltasına takıldı.

Çupra Karadenizli oldu

Samsun'da daha önce görülmeyen büyük boyutlu çupra balığı amatör bir balıkçının oltasına takıldı.

Yakakent ilçesi yakınlarında amatör olarak balık tutan Levent Canatan oltasına takılan balığı zorlukla kenara çektiğini, tuttuğu balığın 60 santimetre boyunda ve 2 kilogram ağırlığında bir çupra balığı olduğunu görünce şaşırdığını belirtti. Canatan arkadaşları ile yıllardır amatör balık avladıklarını, daha önce bu boyutta çupra balığı görmediğini belirterek, "Bu kadar büyük boyutta bir çupra balığına daha önce rastlamadık. Bu balığın Karadeniz'e uyum sağladığını ve uygun yaşam alanı bulduğunu düşünüyoruz. Gerçekten her amatör balıkçının hayal ettiği bir balık. Bundan sonra da bu boyutta çupra balığının tutulabileceğinin sinyallerini aldık" dedi.

Balık tutma yöntemi ile ilgili de bilgi veren Levent Canatan, 60 santimetrelik çuprayı siportif balıkçılıkta yeni bir yöntem olan LRF denilen Japonların geliştirdiği silikon yemlerle yakaladığını söyledi.

Amatör balıkçılardan Tahsin Erbay, çupranın kültür balıkçılık tesislerindeki kafeslerden kaçarak ortama uyum sağlayarak Karadeniz'de üremeye başladığını ve büyük boyutlara ulaştığını tahmin ettiklerini ifade etti.

Çupranın bu boyuta ulaşmasında nasıl bir alan oluşturduğu ve nereden geldiği konusunda kesin bir bilgi sahibi olunmadığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber