Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Temmuz 2014 - 13:43 Yorum: 0

Çüzüm süreci

Çözüm süreciyle birçok alanda hissedilen barış ve huzur ortamı ramazan ayında Siirt'teki hayatı olumlu etkiledi

Çüzüm süreci

SİİRT (AA) - Çözüm süreciyle birçok alanda hissedilen barış ve huzur ortamı ramazan ayında Siirt'teki hayatı olumlu etkiledi.

Terör olayların yaşanmaması nedeniyle ramazan ayında vatandaşlar sahur vaktine kadar aileleriyle birlikte dışarıda gezip alışveriş yapıyor.

Terör olayları sebebiyle gece saatlerinde kimsenin çıkamadığı Siirt sokaklarında, çözüm sürecinin başlamasıyla esnaf, sahur vaktine kadar hizmet verirken, vatandaş da sabah namazına kadar dışarıda ve parklarda geziyor.

Çözüm sürecinin bölgede olumlu yansımalarının devam ettiğini ifade eden Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ESOB) Başkanı Rıfat Ayyıldız, insanların dışarıda sabah namazına kadar gezdiğini söyledi.

Çözüm sürecinin esnafı ve vatandaşı olumlu etkilediği belirten Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Özellikle akşam vakti, iftardan sonra bütün çarşımız dolup taşıyor. Ailesiyle birlikte insanımız dolaşıyor, parklarda, eğlence yerlerinde, caddelerde geç saatlere kadar dolaşıp ve hatta sahura kadar kalıyorlar. Çay içip sohbet ediyorlar. Çözüm süreciyle birlikte ülkemizde gelişen rahatlık ve huzur ortamı ilimizde de etkisini gösteriyor. Çözüm sürecinden önce gece dışarı çıkan ekmek veya da acil bir ihtiyacı için çıkıyordu. Şimdi ise herkes huzurlu."

- "İşyerlerimizi istediğimiz saate kapatabiliyoruz"

Süreçle birlikte iş yerlerini istedikleri saate açıp ve istedikleri saatte kapatabildiklerini ifade eden esnaf Muhammed Fırat Ölmez de çözüm süreciyle rahat bir nefes aldıklarını bildirdi.

Siirt Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD) Başkanı Kemal Bilim ise sokaklarda geceleri özgürce gezmenin özgürlük duygusu olduğunu belirtti. 

İnsanların, sıkıyönetimlerle 23 yıl geceleri evlerinde mahsur kaldığını ifade eden Bilim, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin iktidara gelmesiyle 2002 yılında olağanüstü halin sona erdirilmesiyle bölge halkı rahat bir nefes almaya başladı. 23 yıl boyunca insanlar evlerinde hapis hayatını yaşadılar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılında başlatılan çözüm süreciyle ilk defa vatandaşlar, özgürce terör olayı ve herhangi bir çatışmanın olmayacağı duygusuyla sabah saatlerine kadar sokaklarda geziyor. Köylülerde istedikleri gibi yaylalarda hayvancılık yapabiliyor."

Bilim, olumlu yönde devam eden çözüm sürecinin kalıcı olmasını temenni etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber