Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Haziran 2016 - 09:58 Yorum: 0

D-400’ün Çehresi Değişiyor

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Seyhan'ı ikiye bölen D-400 karayolu, çevresinde inşa edilen kamu binaları, AVM'ler ve iş merkezleriyle eski canlı günlerine...

D-400’ün Çehresi Değişiyor

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Seyhan'ı ikiye bölen D-400 karayolu, çevresinde inşa edilen kamu binaları, AVM'ler ve iş merkezleriyle eski canlı günlerine geri dönüyor.

Bir dönem kentin Mersin istikametinden tek giriş noktası olan D-400, zamanla alternatif yolların açılmasıyla canlılığını kaybetti. Şehir merkezi içerisinde kalan bölümü Turhan Cemal Beriker Bulvarı olarak adlandırılan D-400, binlerce kişinin istihdam edildiği Tekel, Güney Sanayi, Çukobirlik ve Özbucak gibi fabrikaların birbiri ardına kapanmasıyla cazibesini tamamen yitirdi. Ancak son dönemde etrafında Adana Müftülüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı, TÜİK, Adana Adliyesi ek hizmet binası gibi kamu binalarının yükseldiği D-400, iş merkezi ve AVM projeleriyle de tekrar atağa geçti.

HEM PRESTİJ HEM İSTİHDAM

Eski Tekel fabrikası ile havaalanı kavşağındaki Çukobirlik'in harabeye dönen binaları yıkılarak, AVM inşaatları başlatıldı. Otogar kavşağındaki eski Tekel fabrikasının arsasında ise bünyesinde mağazalar, kafeteryalar, modern ofisler ve otelin yer aldığı kentin en büyük karma iş merkezi projesi hayata geçirildi.

Her biri modern mimariyle inşa edilen projeler, D-400'ün çehresini değiştirecek. Bölge, yeni yatırımlarla tekrar cazibe merkezi haline gelecek.

Çevre mahallelerin hem ekonomik hem de sosyal olarak gelişmesine katkı sunması beklenen projelerin, işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Adana'da, istihdama sağlayacakları katkı açısından da büyük önem taşıyor.

PROJELER, HER GÜN ON BİRLERCE KİŞİYİ AĞIRLAYACAK

Adana Otogarı ve TEM bağlantı yolunun karşısında, eski Tekel fabrikasının bulunduğu arazide inşa edilen Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin ortaklarından Kurt İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, projeler tamamlandığında, D-400'ün her gün on binlerce insanın akın ettiği bir çekim merkezi haline geleceğini söyledi.

Şehrin kuzeye doğru gelişmesiyle canlılığını kaybeden bölgenin, tekrar eski cazibesine kavuşacağını belirten Kurt, "Ekonomik ömrünü tamamlayan ve artık harabeye dönen eski fabrikaların yerini modern mimariyle tasarlanan iş merkezleri, AVM'ler ve kamu binaları alıyor. Bu projeler, bölgeye hem değer katacak hem de prestij kazandıracak. Projeler tamamlandığında bölge, Adana'nın her yerinden, hatta çevre illerden insanların uğrak noktası haline gelecek. Bu projeler, binlerce insan için de iş kapısı olacak" dedi.

ADANA'NIN EN ENERJİK BÖLGESİ OLACAK

Kurt İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, D-400 üzerinde Balak Metal ortaklığıyla yürüttükleri Kiza Kurumsal İş Merkezi projesinin, her türlü konforun düşünüldüğü lüks ofis ve iş yerleriyle ekonomik yaşamın kalbine dokunan güçlü ve çok çeşitli firmaları bir araya getireceğini söyledi.

İnsanların artık ofisten rezidansa, otelden restorana, alışveriş alanlarından bankalara ve devlet kurumlarına kadar ihtiyacı olan her şeyi bir arada bulabilecekleri çok fonksiyonlu projelere ilgi gösterdiğini ifade eden Kurt, Kiza Kurumsal İş Merkezi projesinde tüm bu ihtiyaçlara cevap verildiğini kaydetti. Kurt, şöyle devam etti:

"Projemiz dahilindeki geniş caddemizde birçok bankanın şubesini bulmak mümkün olacak. Ayrıca, bölge halkının her türlü ihtiyacını karşılayabileceği birçok sektörden kurumsal firmaların mağazaları bulunacak. 12 blokta 990 ofis ve 287 iş yerinin yer aldığı Kiza Kurumsal İş Merkezi, insanların alışveriş merkezinden beklentilerini cadde dükkanlarıyla karşılayacak. Ekonomik potansiyeli hayli yüksek olan bölgemiz, kurumsal iş merkezi projemizle tam anlamıyla kentin en gelişmeye açık, heyecan uyandıran, enerjik alanı olacak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber