Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Kasım 2014 - 15:43 Yorum: 0

DAGC 35 yaşında

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin (DAGC) 35'inci kuruluş yılı dolayısıyla açıklama yayımlandı. Yeni yaş günü sebebiyle DAGC Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada,...

DAGC 35 yaşında

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin (DAGC) 35'inci kuruluş yılı dolayısıyla açıklama yayımlandı. 

Yeni yaş günü sebebiyle DAGC Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, 24 Kasım 1979'da kurulan DAGC'nin, otuz beş yılda büyüyerek Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel ve yaygın basında görev yapan basın çalışanlarını bünyesinde topladığı belirtildi.

DAGC'nin, mesleki sorunları yerel ve ulusal platformlara taşıdığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"DAGC, Türkiye'deki meslek örgütleri, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, yaygın medyanın genel müdürlükleri ve Gazeteciler Konfederasyonu ile yakın ilişkilerini sürdürmektedir. Bu anlamda Türkiye'deki ve bölgedeki gazeteciler cemiyletleri ile DAGC sıcak ilişki içerisindedir. Bugün gelinen noktada DAGC önderliği ve genel başkanlığında Bitlis'ten Iğdır'a kadar Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 il Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu çatısı altında birlikte hareket etmektedirler. Türkiye'de önemli bir saygınlığa sahip olan DAGC, 1 yılını dolduran Türkiye'deki 81 il cemiyeti ve 8 Gazeteciler Federasyonunu çatısı altında toplayan Gazeteciler Konfederesyonunun  başkan vekilliği görevini de büyük bir saygınlıkla yürütmektedir. Erzurum ve bölgenin diğer sorunlarına da kayıtsız kalmayan DAGC, kentte ve bölgesinde dinlenen, dikkate alınan, etkili bir sivil toplum olma hüviyetindedir." 

Geçen bu süre içerisinde özveri ile görev yapan bütün meslektaşların, cemiyetin gelişmesinde önemli çaba harcadıkları ifade edilen açıklamada, bu çabayı yürekten ortaya koyanların her türlü saygı ve takdiri hak ettiği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber