Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

Dağcılar 4 dilde nevruzu kutladı

Hakkari'de 3300 rakımlı Büyükkaya Dağı'na tırmanan dağcılar, 4 dilde yazılı pankartla nevruzu kutladı

Dağcılar 4 dilde nevruzu kutladı

HAKKARİ (AA) - Hakkarili dağcılar, Nevruz Bayramı tırmandıkları 3300 rakımlı Büyükkaya Dağı'nda 4 dilde yazılı "Nevruz Kutlu Olsun" pankartı açtı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç ve 3 dağcı, 3300 rakımlı Büyükkaya Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

Karla kaplı dağda 9 saat süren zorlu bir tırmanış gerçekleştiren dağcılar, zirvede Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce yazılı "Nevruz Kutlu Olsun" pankartı açtı.

Dağcı Ertunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı'nın aynı zamanda mazlum halkların bayramı olduğunu söyledi.

Nevruz dolayısıyla yaptıkları etkinlikte 3300 metre yükseklikteki Büyükkaya Dağı'na tırmandıklarını anlatan Ertunç, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve barışın hakim olduğu bir dünyada yaşama arzusunda olduklarını ifade etti.

Ertunç, çözüm sürecinin de olumlu sonuç vermesi dileğinde bulunarak, herkesin Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber