Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 30 Temmuz 2014 - 18:11 Yorum: 0

Daha çok insanın hayatını kaybetmemesi için çalışıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Chebli, "Biz partnerimiz olan İsrail, Filistin Ulusal Yönetimi ve Mısır ile görüşmelerde bulunuyoruz ve daha çok insanın hayatını kaybetmemesi için çalışıyoruz" dedi.

Daha çok insanın hayatını kaybetmemesi için çalışıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin,  'Biz partnerimiz 
olan İsrail, Filistin Ulusal Yönetimi ve Mısır ile görüşmelerde bulunuyoruz ve daha çok insanın hayatını kaybetmemesi için çalışıyoruz' dedi.

Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıt veren Chebli, Ortadoğu'da sürekli barış için iki anahtar unsurundan ilkinin  İsrail'in güvenliğinin sağlanması olduğunu, bunun da Almanya için büyük ciddiyet taşıdığını söyledi.

Diğer unsurun da Gazze'deki şahısların hayat kalitesinin düzeltilmesi olduğunu dile getiren Chebli, 'Son senelerde Gazze'dekilere yönelik dolaşım özgürlüğünün kısıtlanmaması da buna dahil' dedi. Chebli, bunların yerine getirilmesi mecburiyetinde Gazze'deki şahısların hayat şartlarının düzeleceğini kaydetti.

Sawsan Chebli, 'Biz partnerimiz olan İsrail, Filistin Ulusal Yönetimi ve Mısır ile görüşmelerde bulunuyoruz ve daha çok insanın hayatını kaybetmemesi için çalışıyoruz' dedi.

AA muhabirinin, 'Almanya, İsrail'in Gazze'de basın mensuplarının bulunduğu binayı hedef sektör saldırılarından endişe duyuyor mu?' sorusu üzerine Chebli, şöyle konuştu:

'Dışişleri Bakanlığı şekilde bu konuyla ilgili hususi bilgi sahibi değiliz. Haberleri kaygıyla izliyoruz. BM binaları ve sivil altyapı için geçerli olanlar, basın arasında geçerli. Dışişleri Bakanı Steinmeier daha öncelikle bu konu için açıklamada bulunmuştu. Steinmeier, Gazze ile çevresinde artan çatışmaları büyük kaygı arasında izlediğini ve geçtiğimiz günlerde ve bu sabah gene sivil altyapı ve Birleşmiş Milletler'in binalarına ateş edildiğini hatırlatmıştı ve bunu derhal her iki tarafın da durdurması gerektiğini söylemişti.'

Steinmeier'nin, geçen hafta Brüksel'de bir araya gelen AB Dışişleri Bakanları Konseyi'nde Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile AB Refah Kapısı Sınır Misyonu'nu (EUBAM) yine hayata geçirme girişimde bulunduğunu anlatım eden Chebli, bunun uygulanması için Filistinlilerden müsait partner bulunması gerektiğini, Almanya açısından bunun Filistin Ulusal Yönetimi olduğunu belirtti. 

Hükümet Sözcü Vekili Christiane Wirtz, bir gazetecinin, 'Başbakan Angela Merkel daha öncelikle İsrail'in kendini savunma hakkına sahip demişti. Şimdi binden çok Filistinli'nin ve 50 İsrail askerinin ölmesinin ardından Merkel, İsrail'in saldırılarını uygun görüyor mu?' sorusuna  'İsrail'in kendini savunma hakkına sahip bulunduğu tutumumuz değişmedi' yanıtını verdi.

Muhabir: Neslihan Doğan

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber