Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Ekim 2014 - 12:33 Yorum: 0

Daha hızlı ilerleyeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Eğer orada herhangi bir tahkimat bozulması, malzeme kayması gibi bir konu yoksa daha hızlı ilerleyeceğimiz kanaatindeyiz" dedi.

Daha hızlı ilerleyeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Şu anda bir önceki gün gibi önceliğimizin su olmadığını, bundan sonra tahkimat ve malzemenin dışarı çıkartılmasının önceliğimiz olduğunu bir kez daha söylemek isterim. İlk amacımız 770'ler 780'ler koduna gelmek. Eğer orada herhangi bir tahkimat bozulması, malzeme kayması gibi bir konu yoksa daha hızlı ilerleyeceğimiz kanaatindeyiz' dedi. 

Taner Yıldız, 'İçeriden tüm görüntüler alındı, sizlere verildi. Bunları sizler de kamuoyuna paylaşabilirsiniz. Oradaki çalışmalar, o malzemeler nasıl çıkarılıyor, vagonlar nasıl dolduruluyor, orada tahkimat nasıl yapılıyor, ağaçlar nasıl naklediliyor, tüm ayrıntılarıyla detaylarıyla birebir onları da kamuoyuyla paylaşma imkanımız olacak' ifadelerini kullandı.

Yıldız, 'Şu anda bir önceki gün gibi önceliğimizin su olmadığını, bundan sonra tahkimat ve malzemenin dışarı çıkartılmasının önceliğimiz olduğunu bir kez daha söylemek isterim. İlk amacımız 770'ler 780'ler koduna gelmek. Eğer orada herhangi bir tahkimat bozulması, malzeme kayması gibi bir konu yoksa daha hızlı ilerleyeceğimiz kanaatindeyiz' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'Burada son derece uyumlu, güzel bir çalışma gerçekleştiriliyor. Gece 02.00'lerde hep beraber, işçi kardeşlerimizle beraber olduk. İyi organize olmuş vaziyette, gerek sahada gerekse yerin altında çalışmalar seri bir şekilde götürülüyor' diye konuştu.

Faruk Çelik, 'Vardiya sistemi çok düzenli çalışıyor. Hızlı bir şekilde, kısa bir süre içinde, 10 dakikalık bir süre içinde vagon dolduruluyor ve tekrar diğer vagona geçiliyor. Seri bir çalışma var. Tahkimat için gerekli bütün imkanlar sağlanmış ve anında yer altına bunlar ulaştırılıyor, bu tahkimatlar gerçekleştiriliyor ve mesafe almaya çalışıyor, çalışan kardeşlerimiz' dedi.

Çelik, 'Burada çalışan sayısı bizdeki kayıtlarda 180'dir ve tamamı da sigortalıdır. Sigorta sorununun olmadığını arkadaşlarımız tespit etti' şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber