Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Eğitim 25 Mart 2019 - 14:28 Yorum: 0

Daire Başkanı Eriş’ten okul ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Mehmet Yasin Eriş, "Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri...

Daire Başkanı Eriş’ten okul ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Mehmet Yasin Eriş, "Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması Sınavının (TIMSS)" yapılacağı Van'ın dört ilçesindeki okulları ziyaret etti.

Ziyaretinde okulların 5 ve 8. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya gelen Daire Başkanı Mehmet Yasin Eriş, sınavın önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. TIMSS 2019 sınavının Türkiye'de 4 yılda bir uygulandığını belirten Eriş, öğrencilerin matematik ve fen bilimleri alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik dört yılda bir yapılan TIMSS 2019 sınavının Türkiye'de 60 ilde toplamda 217 okulun katılımı ile nisan ayı içerisinde düzenleneceğini söyledi.

TIMSS sınavının bu yıl ilk kez elektronik ortamda gerçekleştirileceğini ifade eden Eriş, TIMSS sınavının uluslararası standartlara uygun şekilde yürütülebilmesi için okul yöneticilerinin yürütecekleri çalışmalar ve elektronik alt yapının hazırlanmasına ilişkin detaylar konusunda bilgilendirmede bulunmak üzere saha ziyaretlerine başladıklarını, Türkiye'nin 21. yüzyıl becerileriyle donanmış öğrencilerini yetiştirecek gerekli enerji ve gücün öğretmenlerde olduğunu kaydetti. Okulların niteliğinin artırılmasına yönelik bu tarz faaliyetlerin çok önemli olduğunu dile getiren Eriş, TIMSS sınavının ülkelerdeki 5 ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen bilimleri alanlarındaki başarılarını ölçmek için yapıldığını hatırlattı. Eriş, eğitim öğretimin okullarda nasıl gerçekleştiğini, eğitim sisteminin etkinlik ve verimliliğini, ülkelerin eğitim sistemleri arasındaki farklılıklarını değerlendirmek amacıyla yapıldığını, TIMSS sınavının her aşamasının çok iyi şekilde tasarlanmış uluslararası bir izleme sistemi olduğunu kaydetti. Eriş, sınava girecek 5 ve 8. sınıf öğrencilerine ve hazırlıkta katkıları olan öğretmenlere başarılar diledi.

Ziyarette; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Yetkin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şirin Atlı, ilçe milli eğitim müdürleri ve Van Ölçme Değerlendirme ekibi yer aldı. Van Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından Van'da sınav uygulamasına katılacak öğrencilere TIMSS temalı tişört ve şapka dağıtıldı.

Uygulamaya Van'ın Bahçesaray ilçesindeki İzzet Görür Ortaokulu, Çaldıran ilçesindeki Yukarı Gülderen 80. Yıl İbrahim Gümüş Ortaokulu, Erciş ilçesindeki Kadir Rezzan Has Ortaokulu ve Gürpınar ilçesindeki Güzelsu BİST YBO katılıyor.

Daire Başkanı Eriş’ten okul ziyareti

Daire Başkanı Eriş’ten okul ziyareti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber