Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

Dalış rekortmeninden çocuklara "bol su tüketin" çağrısı

Bursa'da "Dünya Su Günü" etkinlikleri çerçevesinde bir okulda düzenlenen etkinliğe katılan serbest dalış dünya rekortmeni Ercümen, öğrencilere suyun canlılar için yararlarını anlattı

Dalış rekortmeninden çocuklara 'bol su tüketin' çağrısı

BURSA (AA) - Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, sağlıklı bir vücut için çocukların günde en az 8 bardak su içmeleri gerektiğini söyledi.

"Dünya Su Günü" etkinlikleri kapsamında bir su firmasınca Bursa'da özel bir eğitim kurumunda düzenlenen programa katılan Ercümen, yaptığı konuşmada, çocukluğunda yakalandığı astım rahatsızlığına sporun çok iyi geldiğini bildirdi.

Diyetisyenlik eğitimi aldığını hatırlatan Ercümen, iyi beslenip düzenli spor yaptıktan sonra rahatsızlığından kurtulduğunu anlattı.

Hayatının akışını suyun değiştirdiğini vurgulayan Ercümen, şunları kaydetti:

"Dünya Su Günü bizim için çok önemli. Dünyanın 4'te 3'ünü su oluşturuyor. İnsan vücudunun yüzde 60'ını da su oluşturuyor ama bu miktar çocuklarda çok yüksek; yüzde 75. Yani bütün vücudumuzun 3'te ikisi su dolu. Bu yüzden su tüketimimize çok önem vermeliyiz. Günde en az 8 bardak su içmeliyiz. Organlarımız için çok faydalı. Su içmezsek derslerimize konsantre olamayız, kendimizi yorgun, halsiz hissedebiliriz. Yorgun hissettiğinizde de bir bardak su için."

Konuşmasının son bölümünde öğrencilere suyun diğer canlılar için yararları hakkında bilgi veren Ercümen, onlarla bir süre sohbet etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber