Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...
Güncel 27 Ocak 2015 - 13:18 Yorum: 0

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta caretta'larla ünlü Dalyan'da, bölgedeki termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'ndeki termal kaynakların da turizme kazandırılması için çalışma yürütülüyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik ile Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları'nın da bulunduğu alanda tekneyle inceleme yaparak bilgi aldı.

Çiçek, Dalyan Mahallesi'nin yerli ve yabancı turistlerden ilgi gördüğünü belirterek, bölgenin her yıl yaklaşık 800 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Dalyan Mahallesi'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel özelliklerle turizme çok önemli katkısı bulunduğunu belirten Çiçek, "Denizin, kumun güzelliğinin yanında Dalyan kanalındaki sazlıklarda 200 değişik türde kuş çeşidi, kral mezarları var, Kaunos antik kenti var. Dalyan, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın markası olan bir turizm yöremiz" dedi.

Yaz sezonunda Dalyan’a gelen yerli ve yabancı turistlerin hem dinlenmek hem de doğal güzelliği görmek istediğini kaydeden Çiçek, "Buraya gelen misafirlerimiz hem denize girmek hem güneşlenmek için geliyor. Hem de bölgedeki tarihi kalıntıları görmek istiyor. Biz bu güzellikleri bozmadan koruyacağız. Dalyan, Akdeniz ile Ege’nin birleştiği önemli bir yer" diye konuştu.

Çiçek; Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman’ın turizmini geliştirirken mevcut durumunu bozmadan, yapılaşma yapmadan, korumaya yönelik imar planlarını yapıp insanların hizmetine sunmak istediklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Köyceğiz ve Dalyan kanalı etrafında termal kaynaklarımız var. Buraların turizme kazandırılması için çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla bölgeye gelen turistlere alternatif olanaklar sunmak istiyoruz."

- "Bölgenin önemli bir tarihi yapısı var"

Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik ise Kaunos Antik Kenti ve Kaya Mezarları'nın bölgeye gelen yerli ve yabancı misafirler tarafından ziyaret edildiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan projeyle Kaunos Antik Kenti'nde bulunan kaya mezarlarının önüne seyir terası yapılacağını belirten Çelik, Kaunos Kaya Mezarları Gezi Güzergahı yapımına başlandığını, projede, ahşap travers yol, seyir terası, bilet satış ve tuvaletlerin yer aldığını dile getirdi.

Çelik, çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanarak turizm sezonunda açılışının yapılacağını kaydetti.

Veli Çelik, Kaunos Antik Kenti'nin UNESCO Geçici Miras Listesi'ne alındığını ve geçen yıl 52 bin 673 kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber