Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 15:04 Yorum: 0

Damal Belediyesinden aşure etkinliği

Damal Belediyesi önünde düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Ergin Önal, vatandaşlara aşure dağıttı.

Damal Belediyesinden aşure etkinliği

Damal Belediyesince Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı.

Damal Belediyesi önünde düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Ergin Önal, vatandaşlara aşure dağıttı. Etkinlikte konuşan Başkan Önal, Hazreti Hüseyin anısına aşure etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Önal, "Muharrem ayı Hicri takvimin başlangıç ayıdır. 10 Muharrem aşure günü Hz. Hüseyin'in şahadetinin yıl dönümüdür. Burada onun anısına aşure programı düzenledik. Özellikle Hz. Hüseyin'e ve yaranına o yezidin yaptığı zulmü anmak üzere burada toplandık. Damallı kardeşlerimizin katımı ve bu konudaki hassasiyetleri gerçekten takdire şayandır. İnşallah bundan sonraki yıllarda da aynı şekilde o Allah dostu, peygamber torunu ve zulmün karşısında duran ve adalet isteyen o örnek şahsın anısına Aşurelerimizi kutlayacağız. Aşure gününün hem Damal'a, hem Türkiye'ye hem de tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Önal, gelenek ve kültürel bağların sürmesi gerektiğine de vurgu yaparak, Biz kültürümüzle yaşayan bir medeniyetiz. Medeniyetimizin bu tür özel günlerine de saygı gösteriyoruz dedi.

Damal Belediyesinden aşure etkinliği

Damal Belediyesinden aşure etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber