Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 17 Ağustos 2014 - 13:13 Yorum: 0

"Damat 13, gelin 16 yaşında" haberlerine inceleme

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı "damat 13, gelin 16 yaşında" haberleriyle ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını, çocukların halen ailelerinin yanında olduğu, herhangi bir evliliğin olmadığının belirlendiğini bildirdi.

'Damat 13, gelin 16 yaşında' haberlerine inceleme

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, bugün basına yansıyan ' Damat 13,gelin 16 yaşında' haberlerine ilişkin yazılı İzah yapıldı.

Açıklamada, olayın araştırılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün aileye ulaştığı, lüzumlu işlemleri başlattığı anlatım edildi. 

Konuyla ilgili savcılık vasıtası ile da inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Çocukların halen ailelerinin birlikte olduğu, herhangi bir evliliğin bulunmadığı belirlenmiştir. 13 yaşındaki C.Ş'nin okula devam ettiği, N.P'nin ise eğitiminin yarım kaldığı tetkik edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ailelerin sosyo ekonomik şekilde desteklenmesine, eğitimi yarım kalan çocuğun eğitimini tamamlaması için ilgili bakanlık vasıtası ile girişimde bulunmuştur. Çocukların takibi Bakanlığımız vasıtası ile yapılmaya devam edecektir.'

Muhabir: Aylin Sırıklı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber