Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı14:05 Anaokulu öğrencilerinden renkli etkinlik: Hijyene dikkat çektiler14:04 CHP’de Şükrü Genç endişesi14:04 Alanya Üniversitesi’nin öğrencilerine TÜBİTAK desteği14:03 Ertemur: “Emeklilerimizin destekçisi olacağız”14:01 AK Parti Sami Er, Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti14:01 Kazakistan Başkonsolusu’ndan yatırım çağrısı13:59 Bakan Tekin; “Meslektaşlarımızın fikir ve öneri bizler için çok kıymetli”13:56 Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi13:55 Otomobille çarpışan hafif ticari araç devrildi: 1 yaralı
Sami Er
Türkiye 18 Şubat 2018 - 11:18 Yorum: 0

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden yerli hayvanlara destek talebi

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, küçükbaş hayvan sektöründe pazar sorununun kalktığını belirterek, ülke...

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden yerli hayvanlara destek talebi

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, küçükbaş hayvan sektöründe pazar sorununun kalktığını belirterek, ülke genelinde hayvan sayısının 2009 yılında 32 milyon civarında olduğunu şu an da ise 45 milyona dayandığını söyleyerek, "Yerli ve milli hayvanlara daha çok destek verilmesini talep ediyoruz" dedi.

2008 yılında destekleme kapsamına alınarak birçok proje kapsamında desteklenen küçükbaş hayvancılık her geçen yıl hızla gelişmeye devam ediyor. Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, küçükbaş hayvancılığın her geçen gün hızla geliştiğine vurgu yaptı. Bu gelişmede desteklemelerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Aktürk, Türkiye'nin tarım ve hayvancılığının son derece önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Desteklemeler ile birlikte hayvan sayısının arttığını ve üreticilerin gelirlerinin arttığını belirten Başkan Aktürk, "2008 yılından beri küçükbaş hayvancılıkta destekleme sistemine alındı. Halk elinde ıslah projelerimiz var. Anaç koyun keçi desteğimiz var. Sürü yönetimi, yani çoban desteği var. Ziraat Bankasında ve Tarım Kredi kooperatiflerinden kullanmış olduğumuz devlet destekli krediler var. Tabi bu hayvancılığın geliştirilmesinde ve verimliliğin artırılmasında çok ciddi katkıları oldu, üretici ciddi anlamda destek alıyor. Bu desteklemeyle yemini, samanını, çobanını tutuyor. Hayvan sayısının artmasına, hayvancılık yapan işletmelerin gelir düzeyini artırmasına çok ciddi anlamda katkısı oluyor. Biz bu işi destek almak için zaten yapmıyoruz. Bu bizim mesleğimiz, işimiz, geçim aracımız. Ama dünyanın gelişmiş bütün ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de küçükbaş hayvancılık çok ciddi anlamda destekleniyor. Bu desteklemelerin rakamlarının ve çeşitlerinin artırılması için gayret ediyoruz. Desteklemeler için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Yerli ve milli hayvanlara daha çok destek verilmesini talep ediyoruz"

Başkan Aktürk, küçükbaş hayvan sektöründe pazar sorununun da kalktığına dikkat çekerek, "Hayvan sayımız ülke genelinde 2009 yılında 32 milyon civarındaydı. Şu anda ise 45 milyonlara dayandı. Son yıllarda yapılan projelerle hayvan sayılarımız arttı. Bakanlığımız bu koyunla ilgili çeşitli projeleri de hayata geçirmeye başladı. Şu anda yeni projeler var. Küçükbaş hayvancılıkta pazar sorunumuz ortadan kalktı. Pazar sorunu kalktıktan sonra küçükbaş hayvan sayısının artması son derece kolay. 2 yılda Türkiye'nin hayvan sayısını 2 katına çıkaracak güçteyiz, iradedeyiz. Bu konuda birikim, bilgimiz var. Sadece küçükbaş hayvancılığa daha fazla destek, daha fazla gayret, yerli ve milli hayvanlara daha çok destek verilmesini talep ediyoruz" dedi.

"Yıllık yüz bin liranın üzerinde destek alıyoruz"

Üretici Ahmet Erkek ise, desteklemelerin sayesinde geliştiklerini belirterek, "Devlet eskisi gibi değil. Şu anda çiftçisini destekliyor artık. Biz mesela elimizde binin üzerinde hayvan var. 100 bin liranın üzerinde destek alıyoruz. Halk elinde ıslah projesi var bizim çiftliğimizde, o projeden destekleniyoruz. Sürü yönetimi, yani çobanlıktan destekleniyoruz. Koyun keçi birliği tarafından destekleniyoruz. Biz yıllık 100 bin liranın üzerinde destek alıyoruz. Emeğimizin karşılığını biz bu işten aldığımızı düşünüyoruz. Desteklemeler bitmez, hayvan sayısı daha da yükselir" şeklinde konuştu.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden yerli hayvanlara destek talebi

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden yerli hayvanlara destek talebi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber