Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Akın'dan Yazıhan'a ziyaret

MALATYA (AA) - Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, hayvan yetiştiricilerini ziyaret ederek sürülerin durumu hakkında bilgi aldı.Yazıhan Hamidiye Mahallesi'ndeki...

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Akın'dan Yazıhan'a ziyaret

MALATYA (AA) - Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, hayvan yetiştiricilerini ziyaret ederek sürülerin durumu hakkında bilgi aldı.

Yazıhan Hamidiye Mahallesi'ndeki ziyarette konuşan Akın, ilkbaharla kuzuların doğmaya başladığını, yetiştiricilerin mayısın başından itibaren hayvanları yaylalara çıkarmaya başlayacağını söyledi.

Bu yıl yeterli yağış nedeniyle yetiştiricilerin sıkıntı çekmeyeceğini belirten Akın, "Bu sene bereketli geçecek. Maşallah, ot bol, su bol, derelerde gürül gürül sular akıyor. Biz yetiştiricilerimize bu işi bilinçli şekilde yapmalarını söylüyoruz. Girdisi az olan doğal hayvancılık yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Akın, Gıda, Tarım ve Hayvancılı Bakanlığının verdiği koç ve yüzde 50 ağıl desteğinden üreticilerin en iyi şekilde faydalanması için bilgi verdiklerini belirtti.

Yetiştirici Ali Özhanlı ise yaklaşık bir ay sonra hayvanları yaylaya götüreceklerini kaydederek, "Orada ot daha mükemmel. Koyunlarımızın tamamı hemen hemen doğum yaptı. 260 küçükbaş hayvanımız var, 220 tanesi anaç, 200 kuzuyla 460 küçükbaş hayvanımız oldu. Bu senenin bereketli ve verimli olacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı. 

ETİKETLER: Malatya , koyun , ziyaret
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber