Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:35 Yorum: 0

‘Damla’ projesi tamamlandı

Üniversite öğrencilerinin toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "Damla" projesinin...

‘Damla’ projesi tamamlandı

Üniversite öğrencilerinin toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "Damla" projesinin Muğla ayağı tamamlandı. Proje kapsamında Kazakistan, Moğolistan, Çin, Ürdün, Özbekistan ve Almanya'dan toplam 10'u yabancı toplam 40 öğrencinin katıldığı proje kapsamında öğrenciler gönüllülük esasına dayalı huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ziyareti, İlk, orta ve lise öğrencileri ile çeşitli aktivitelere katılırken, mezarlık ve çevre temizliği yaptılar.

5 gün süren projenin son günü projeye katılan Türk ve yabancı öğrenciler kapanış yemeğinde bir l araya geldiler. Vali Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya'nın da katıldığı son gün toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, öğrencilerin önemli bir projeye imza attıklarını açıkladı. Öçalmaz, "İlimizde ilk defa gerçekleştirilen Damla Projesi kapsamında hayata dair herkesin kalbine dokunduk. Bu çalışmaları İl Müdürlüğü ve Bakanlığımız olarak çok önemsiyoruz. Asım'ın Nesli deniliyor ya o nesil sizlerin ellerinizde yükseliyor. Bu da bize gösteriyor ki, ülkemizin geleceği ve yarınımızın teminatı olan siz gençlere her alanda başta eğitim olmak üzere vermekle mükellefiz. Bu projeye ev sahipliği yapmaktan onur duyduk ve mutlu olduk" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek Damla Projesi kapsamında ne yapılması gerekiyorsa yapıldığını belirterek, "Her şey damla ile büyür, damla ile gelişir ve damla ile çoğalır. Sevgi de yürekten damla ile çıkar. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın uyguladığı Damla Projesi, Türkiye'de Üniversitelerimizde okuyan gençlerimizi, hatta başka ülkelerden üniversite eğitimi için gelen gençlerimizi gençlerle, yaşlılarla ve her kesim ile buluşturarak sevgiyi pekiştirmektedir. İnsanın hangi ülkeden, medeniyeti, cinsiyeti ve inancı ne olduğunu bakmıyoruz. Sevgi bu duyguları ayrıştırmıyor. Bu Damla Projesi kapsamında biz üzerimize ne görev düştü ise yaptık" dedi.

Vali Amir Çiçek, projeye katılan yerli ve yabancı öğrencilere Muğla'nın yöresel ve organik zeytinyağı ile çam balı hediye etti.

‘Damla’ projesi tamamlandı

‘Damla’ projesi tamamlandı

‘Damla’ projesi tamamlandı

‘Damla’ projesi tamamlandı

‘Damla’ projesi tamamlandı

‘Damla’ projesi tamamlandı

‘Damla’ projesi tamamlandı

‘Damla’ projesi tamamlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber