Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 30 Eylül 2014 - 21:42 Yorum: 0

Danimarka'da MRSA tehdidi büyüyor

Danimarka'da yılın ilk 7 ayında 575 kişide tespit edilen ve 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan domuz çiftlikleri kaynaklı MRSA virüsünün daha da yayılacağı bildirildi.

Danimarka'da MRSA tehdidi büyüyor

Danimarka'da yılın ilk 7 ayında 575 insanlarda belirleme edilen ve 4 insanın hayatını kaybetmesine sebep olan domuz çiftlikleri kaynaklı MRSA virüsünün daha da yayılacağı bildirildi.

Bir tür penisilin bulunan metisiline dayanıklı olduğundan 'Metisilin-Dirençli Staphylococcus Aureus (MRSA)'' adını taşıyan virüs, Danimarka'daki domuz çiftliklerinde ortaya çıktı. İlk şekilde domuzlarla temasta bulunan bireyler için tehlike yapan peşinden kişiden insana bulaştığı belirtilen hastalık, son senelerde yeni doğan bebeklerde de belirleme edildi.

Başka rahatsızlığı bulunan veya bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde ölümcül olabilen hastalığa sebep bulunan virüs ile sağlıklı kişilerde kendini göstermediği için savaş edilmesi zor.

Serum Enstitüsü Bakteriyoloji ve Hijyen Bölümü Başkanı Robert Skov'a göre, ölümcül bulunan MRSA virüsü gelecek yıllarda daha çok insana bulaşacak. Skov, yaptığı açıklamada, domuzlarda bu virüsün yaygın biçimde olmasının MRSA'nın bundan sonra da yayılmasının kaçınılmaz olduğunu gösterdiğini söyledi.

Robert Skov, hastalığa karşı antibiyotik kullanımını araştıran Danmap isimli kurumun '2012'de 232 bulunan MRSA vakasının takribî 3 kat artarak 2013'te 643'e yükselmesi ve 2014'te bu rakamın aşırı daha çok olmasının beklendiğine' gösteren raporu meselesi için ise şöyle dedi:

'Biz de bahar aylarında hadise sayısında aşırı şiddetli bir artış gözlemledik. Herkes domuzlarda daha az MRSA bakterisinin olmasını istiyor fakat bu yalnızca Danimarka'da bulunan bir şey değil. Başka ülkelerdeki domuzlarda da aşırı yüksek bir yüzdede MRSA virüsü var.'

Muhabir: İrfan Cemiloğlu


ETİKETLER: Danimarkada , MRSA , tehdidi , büyüyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber