Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 22 Ekim 2014 - 20:03 Yorum: 0

Danimarka'da PKK'yı finanse etme davasında beraat

Açılan dava sürecinde kapanan Roj Tv adına topladıkları 140 milyon Danimarka kronunu (yaklaşık 19 milyon avro) PKK'ya göndererek terörü finanse ettikleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 10 sanık beraat etti.

Danimarka'da PKK'yı finanse etme davasında beraat

Açılan dava sürecinde kapanan Roj Tv hesabına topladıkları 140 milyon Danimarka kronunu (yaklaşık 19 milyon avro) PKK'ya göndererek terörü finanse ettikleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 10 sanık beraat etti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki kent Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasına, bu ülkede topladıkları parayı PKK'ya aktardıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp bir zaman sonra hür bırakılarak tutuksuz yargılanan Türkiye kökenli 10 Kürt sanık ve avukatları hazır bulundu.

Savcılık iddianamesinde, sanıkların Roj Tv hesabına topladıkları 140 milyon kronu dolaylı şekilde terör örgütüne aktararak terörü finanse ettikleri ve hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

Kopenhag kent Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme başkanı, jürinin kararını okuduktan sonra gerekçeleri açıkladı.

Açıklanan gerekçede Roj Tv ile terör örgütü PKK Kongra Gel ve silahlı birimleri meselesinde değerlendirmeler yapılarak örgütün silahlı kanadı HPG'nin Türkiye'de 2006-2012 yılları içerisinde terör eylemlerinde olduğu belirtildi.

Roj Tv'ye birleşen paraların terör örgütüne aktarıldığını fakat Roj Tv için nakit toplayanların bunu bilemeyeceğinden suçlanamayacağı noktasından devinim eden mahkeme, sanıkların beraatine karar verdi.

Mahkeme kararına savcının iki hafta içerisinde itiraz etmemesi mecburiyetinde kararın kesinleşeceği, itiraz mecburiyetinde ise konunun üst mahkemeye giderek ati yıla kalacak bir sürecin başlayacağı öğrenildi.

Çok sayıda Danimarkalı matbuat mensubunun izlediği karar duruşmasında kararın açıklanmasıyla ortak salonda olan sanıklar ve yakınları sarılarak birbirlerini kutlama ettiler. Daha sonra mahkeme çıkışında Danimarka televizyonlarının diri yayınlarına eklenen sanıklar ve yakınları bir zaman Kobani'ye destek sloganları da attı.

Muhabir: İrfan Cemiloğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber