Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Temmuz 2014 - 11:58 Yorum: 0

Dar gelirlilerin tatil tercihi çadır kampları

Karadeniz kıyısında 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada, koruma altındaki yedi gölü ve zengin doğasıyla, tatilini çadır kamplarında geçirmek isteyen dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapıyor

Dar gelirlilerin tatil tercihi çadır kampları

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Dar gelirli vatandaşlar, tatillerini geçirmek için İğneada'daki çadır kamplarını tercih ediyor.

Karadeniz kıyısında 20 kilometrelik kumsala sahip İğneada, koruma altındaki yedi gölü ve zengin doğasıyla, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Maddi durumları el vermediği için lüks otellere gitme şansı bulamayan vatandaşlar tatillerini, Longoz Ormanları çevresinde, ağaçların gölgesinde kurdukları çadırlarda geçiriyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla Longoz Ormanları kıyısında serin ve bol oksijen eşliğinde yürüyüş yapan ya da gölde balık avlayan vatandaşlar, daha sonra köylerde yetiştirilen organik ürünlerle kahvaltı yapıyor. 

Gün içinde denize giren, daha sonra çadır alanında odun ateşiyle pişirdikleri yemekleri yiyen vatandaşlar, ağaçlar arasına kurdukları hamaklarda kitap okuyarak günün yorgunluğunu atıyor.

Vatandaşlar zaman zaman komşularıyla bir araya gelerek çeşitli oyunlar oynuyor, sohbet ediyor.

 

- Ekonomik tatil keyfi

 

Ankara'dan tatil için İğneada'ya gelen Mürsel Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadırda tatil yapmanın ekonomik açıdan uygun olduğunu söyledi. 

Ailesiyle 12 yıldır İğneada'da çadır kurarak tatil yaptığını belirten Ok, İğneada'nın doğasının tatil için eşsiz olduğunu vurguladı.

Ok, çadır kurdukları kamp alanında komşuluk ilişkileri de kurduklarını, kamp alanında tanıştıkları kişilerle, tatil sonrasında da görüştüklerini dile getirdi.

İsrafil Kaplan da ekonomik nedenlerle çadırda tatil yapmayı tercih ettiklerini ifade etti. Şartlarının çadırda tatile uygun olduğunu aktaran Kaplan, ailesiyle her yıl çadırda güzel bir tatil sezonu geçirdiğini kaydetti.

Cevat Denktaş ise ekonomik şartlar nedeniyle otel yerine çadırı tercih ettiklerini dile getirdi. İğneada'nın doğasıyla baş başa olmanın huzurunu yaşadığını anlatan Denktaş, şöyle konuştu:

"Emekliyiz. Bu nedenle en ekonomik tatil çadırda oluyor. 26 yıldır çadır kamplarında tatil yapıyoruz. Otellerde 15 günlüğüne tatil yapmaya kalksak yaklaşık 2-3 bin lira giderimiz olur. Çadırda bir ayda yaklaşık 500 lira harcamamız oluyor. Çadır alanında komşuluk ilişkilerimiz de çok güzel. Bu nedenle her yıl bölgeye geliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber