Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Ağustos 2016 - 13:33 Yorum: 0

Darbe gecesi yaralananların prim borçları silinecek

Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek, 15 Temmuz Cuma gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini püskürtürken yaralanan...

Darbe gecesi yaralananların prim borçları silinecek

Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek, 15 Temmuz Cuma gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini püskürtürken yaralanan vatandaşların SGK prim borçlarının silineceğini açıkladı.

Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek yaptığı açıklamada, "OHAL kapsamında çıkarılan 670 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK), darbe teşebbüsü sebebiyle hayatını kaybeden veya malul olan sivillerin aylık başlangıç tarihine kadar olan genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı sebebiyle tahakkuk eden prim ve prime ilişkin her türlü borçları, SGK tarafından terkin edilmiştir. 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybeden veya malul olan sivillerin aylık başlangıç tarihine kadar olan genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı sebebiyle tahakkuk eden prim ve prime ilişkin her türlü borçlan Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) terkin edilmiştir. Hayatını kaybeden, malul olan veya yaralanan kamu görevlileri ve siviller ile bunların hak sahipleri veya kanuni mirasçılarına ödenen gelir, aylık, emekli ikramiyesi, nakdi tazminat ve ek tazminatların haczedilmemesi kararlaştırılmıştır, bu durumda olanlar SGK il müdürlüklerimize ve ya bağlı bulunan merkez müdürlüklerimize başvuruda bulunabilir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber