Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 29 Eylül 2016 - 16:38 Yorum: 0

Darbe girişimi şehidi için bisiklet korteji

Balıkesir 100.Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü öğrencileri ile öğretmenlerden oluşan 35 kişilik grup, yine aynı okuldan mezun olan ve...

Darbe girişimi şehidi için bisiklet korteji

Balıkesir 100.Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü öğrencileri ile öğretmenlerden oluşan 35 kişilik grup, yine aynı okuldan mezun olan ve 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polisi Turgut Solak için pedal çevirdi.

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi'ne yapılan saldırıda şehit olan Özel Hareket Polisi Turgut Solak, Balıkesir'de anıldı. 100.Yıl Mesleki Teknik Anadolu lisesi bisiklet kulübü öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grup şehit polis memuru için bisikletle Balıkesir merkezden Ovabayındır kırsalına kadar pedal çevirdi.

Yaptıkları organizasyon hakkında bilgi veren 100. Yıl Mesleki Teknik lisesi Müdürü Ayhan Kılıç, "Milli Eğitim Bakanlığı bu yılki eğitim öğretim yılının ilk haftasını 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri haftası olmasını istedi. Biz de Şehidimiz Turgut Solak için bisiklet korteji gerçekleştirme kararı aldık. Balıkesirli şehidimiz Ankara'da 15 Temmuz'da hain kalkışmasında Özel Harekata yapılan saldırıda şehadete ulaşmıştı" dedi.

Bisiklet korteji ile şehidin evinin olduğu Ovabayındır Mahallesi'ne kadar pedal çevireceklerini söyleyen Kılıç; "Burada şehidimizin mezarı başında Kuranı Kerim okuyup, karanfil bırakacağız. Balıkesir merkezden Ovabayındır Mahallesi'ne 2 buçuk saatte varmayı hedefliyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise "15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasında 241 şehidimiz var. Bu şehitlerimizden 3 şehidimiz Balıkesir'den. Şehit Polisimiz Turgut Solak ve demokrasi şehitlerimiz için Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde şehitler parkı yapıyoruz. Burada başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizin ismi olacak. 100. Yıl Mesleki Teknik lisesi Müdürü, öğretmenleri ve öğrencilerini bu güzel etkinlik için kutluyorum" şeklinde konuştu.

Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale ise etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, "100.Yıl Meslek okulunun yaptığı bu güzel etkinlik ile Şehit Polisimiz Turgut Solak'ı anma fikri için okul yönetimini ve öğrencilerimizi kutluyorum. 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasında şehit olan kahraman şehidimiz Turgut Solak'ı dualar ile anacağız" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber