Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 10 Aralık 2016 - 16:13 Yorum: 0

Darbe Komisyonu Heyeti İBB’yi ziyaret etti

TBMM 15 Temmuz ve FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Darbe Komisyonu Heyeti İBB’yi ziyaret etti

TBMM 15 Temmuz ve FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

TBMM Darbe Komisyonu Heyeti, 15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili bilgi almak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) ziyaret etti. İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından karşılanan heyet, 15 Temmuz şehitleri isimlerinin yazılı olduğu alanda dua etmesinin ardından belediye binasına girdi.

Belediye binasında 15 Temmuz Darbesi Girişimiyle ilgili hazırlanan hatıra defterini Darbe Komisyonu üyeleri ile birlikte imzalayan Komisyon Başkanı Reşat Petek, "Bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimini çıplak elleri ve iman dolu göğüsleriyle püskürten güvenlik görevlilerimize, Büyükşehir Belediyemizin çalışanlarına, darbecilere karşı etten duvar ören aziz vatandaşlarımıza Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbe Araştırma Komisyonu olarak şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından belediyenin toplantı salonuna geçen komisyon, 15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili bilgi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına bilgi veren İBB genel Sekreteri Hayri Baraçlı, aynı zamanda komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından bir açıklama yapan Reşat Petek, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. O meclisinde bombalandığı, Belediye Başkanlarımız, Büyükşehir Belediyemiz, Vatan Emniyet Müdürlüğümüz yani pek çok müessesemizin bu darbeciler tarafından bombalandığı, bu kadar şehit verdiğimiz bu olayı araştırmak için buradayız. Soruşturma yapmıyoruz. Bu savcılıkların ve adliyelerin işidir. Araştırıp, alınması gereken önlemleri tespit etmeye gayret gösteriyoruz. Onun için, inanın şuanda bir gazimizin, bir polisimizin,emniyet müdürümüzün burada söylediği cümleler tutanaklara geçiyor. Bunları birer birer değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"Dünyada çıplak elleriyle tankların önüne çıkarak darbe önleyen başka bir millet yok" diyen Petek, "Allah'a şükür bu anlamda demokrasi ise demokrasi, hukuk devleti ise hukuk devleti, insan haklarıysa bakın dersini veriyor benim polisim. O an öldürebilirdi ama öldürmedi bununla hukuk dersi veriyor. Türkiye'yi insan haklarını ihlal etmekle suçlayan insanlar utansın. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız işi,adalete ve yargıya havale ettikten sonraki bölümde çok açık ve net konuştu. Cumhurbaşkanımız, artık bundan sonra terör ve teröristlerle ilgili yargıya kimse müdahale etmesin. Kimsede benim için şefaatçi olmaya gelip, birileri için araya girmesin, dedi. İşte burada hepimizin korumaya kollamaya çalıştığımız hukuk devletinin bütün kurul ve kuruluşlarıyla, ilkeleriyle hakim olması için, demokrasinin devamı için, milletimizin iradesiyle ve egemenliğiyle geleceğini tayin etmesivle milletimizi darbeciler vesaireler değil milletimizin seçtiklerinin yönetmesi için bu mücadelemizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Reşat Petek, "Bire bir üzerimize düşen vazifelerimizi yaptığımızda inanıyorum ki Cenab-ı Hakk'ın yardımı bizimle olacaktır. Tarihte bunun

örneklerini gördük. İşte son olarak Marmaris'te bir otelde kıstırarak öldürmek istedikleri Cumhurbaşkanımız Allah'ın yardımıyla İstanbul'a indi. Ve buradan darbe karşıtı duruşu idare etti. Dün akşam Atatürk Havalimanı'nda arkadaşlarımız bunu anlattı bize. Onun örneklerini ve görüntülerini gösterdiler. Demek ki Cenab-ı Hak yanımızdaysa, gerisi kolay" dedi.

Yapılan bilgilendirme toplantısı ve basın açıklamasının ardından komisyon üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber