Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 30 Mayıs 2017 - 14:00 Yorum: 0

Darbe sanığı Dişli: “O gece bazı generaller siyasetçi bulma peşindeydi”

Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin açılan çatı davada savunma yapan eski Tümgeneral Mehmet Dişli, "Ne yazık ki o gece bazı generaller kendi...

Darbe sanığı Dişli: “O gece bazı generaller siyasetçi bulma peşindeydi”

Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin açılan çatı davada savunma yapan eski Tümgeneral Mehmet Dişli, "Ne yazık ki o gece bazı generaller kendi işini yapmaktansa bir siyasetçi bulmanın peşinden koşmuşlar. Birliğinin başına geçip olaylarla uğraşmaktansa bunun peşine düşmüşler" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın yedinci celsesi başladı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a darbe bildirisini imzalatmaya çalışan eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli savunma yaptı. Dişli'nin savunmasının tamamlanmasının ardından çapraz sorguya geçildi.

"Ne dersem manşet olur"

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik'in, "Darbe girişiminde bulunanların kim olduğunu düşünüyorsun, hangi grup?" yönündeki sorusunu Dişli, "Bu yorum olur. Cevap vermek istemiyorum. Ne dersem manşet olur" diyerek geçiştirdi.

"Bazı generaller siyasetçi bulmanın peşinden koşmuşlar"

Başbakanlık avukatı Süleyman Ayhan, sanık Dişli'ye AK Parti Milletvekili olan ağabeyi Şaban Dişli'yi 15 Temmuz gecesi neden aramadığını sordu. Dişli, "Benim askerlik anlayışımda orada askerliğin gereğini yapmak varken bir siyasiye ulaşmak, siyasetçinin peşine düşmek, ağabeyim de olsa uygun değildir. 10 ay sonra ben şunu anlıyorum. Ne yazık ki o gece bazı generaller kendi işini yapmaktansa bir siyasetçi bulmanın peşinden koşmuşlar. Birliğinin başına geçip olaylarla uğraşmaktansa bunun peşine düşmüşler. Çok üzüntü verici bir şey. Benim ağabeyim siyasete girdikten sonra ne evime gelmiştir ne de ben onun evine gitmişimdir. Annemin, babamın cenazesinde bile ben ağabeyimle yan yana gelmedim. Ben böyle bir askerim" cevabını verdi.

"Biz yangını söndürmeye çalışıyorduk"

Bunun üzerine avukat Ayhan, "Bir darbe yapılıyor. Darbe siyasete, hükümete, devlete, iktidara, hürriyete yapılıyor. Genelkurmay Başkanı rehin. Kimden yardım alacaksınız? Neden siyasetten yardım istemediniz? Ortada komutan yok, rehine var" ifadelerini kullandı. Dişli ise, "Biz Akıncı Üssü'nde çay kahve içmedik beyefendi. Sabaha kadar gittik, geldik, komutanın hallerini anlattım. Bu kötülüğü elimizle, dilimizle olmazsa kalbimizle durdurmaya çalıştık. Eşimi aramak 16 Temmuz günü 11.00 civarlarında aklıma geldi. Orada bir olağanüstü hal var, kriz var. Komutanımız orada. Biz yangını söndürmeye çalışıyorduk" diye konuştu.

"Benim neler yaptığımı tarih ortaya koyacak"

Avukat Ayhan, "Siz gözaltına alındıktan sonra ağabeyinizi aramak aklınıza geliyor. Bu kayıtlarda var. Ama vatanınız için gece ağabeyinizi ya da başka bir gücü aramak aklınıza nedense gelmiyor" diye tepki gösterdi. Ayhan'ın bu sözlerine Dişli, "Benim o gece vatan için neler yaptığımı herkes biliyor. Hayatımı ortaya koyarak neler yaptığımı da inşallah bir gün tarih ortaya koyacak" yanıtını verdi.

Davaya verilen öğle arasının ardından devam edilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber