Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ağustos 2016 - 16:38 Yorum: 0

Darbe şehidinin ismi camiye verildi

15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında şehit olan Şanlıurfalı Halil İbrahim Yıldırım'ın adı camiye verildi.

Darbe şehidinin ismi camiye verildi

15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında şehit olan Şanlıurfalı Halil İbrahim Yıldırım'ın adı camiye verildi.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki Akabe TOKİ Konutları içerisinde yer alan camide kılınan öğle namazının ardından, şehit Halil İbrahim Yıldırım'ın adı camiye verildi. Darbe girişimi gecesi şehit olanlar için yapılan duanın ardından konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, şehitlerin isimlerini unutmamak, gelecek nesillere de şehitlerin isimlerini aktarabilmek için camilere şehitlerin isimlerinin verildiğini belirtti.

15 Temmuz sonrası yaşananlara bakılınca ülkenin çok önemli bir dönemeçten geçtiğinin anlaşılacağını ifade eden Vali Tuna, "Bu insanlar boşuna şehit olmadı. Bu vatanın, birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilmemiz lazım. Bu ortak vatanda, tek bayrak altında yaşamayı Allah bize nasip etmiş. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bayrağı yere düşürmedik ve vatanı işgal ettirmedik. Korkmayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çocuklarımıza da bunu anlatacağız" şeklinde konuştu.

Programa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Milletvekili Mehmet Akyürek, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Müftüsü İhsan Açık, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber