Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Temmuz 2016 - 04:40 Yorum: 0

Darbeci yarbayın kullandığı ZPT polisten böyle kaçtı

Askeri darbe girişiminin ardından Malatya’da askeri kışladan çıkartılarak 2. Ordu karargahına götürülmek istenen Zırhlı Personel Taşıyıcısı’nın (ZPT) polis ekiplerince kovalanmasının görüntüleri ortaya çıktı.

Darbeci yarbayın kullandığı ZPT polisten böyle kaçtı

15 Temmuz’daki kalkışmanın bastırılmasının ardından darbeye teşebbüsle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Darbe girişiminin ertesi günü sabah saatlerinde Altay Kışlası’ndan çıkan 3 Zırhlı Personel Taşıyıcısını (ZPT) görenler durumu polise bildirdi. Yarbay Ahmet Üçbudak’ın kullandığı ZPT aracı daha sonra karargahın duvarını kırarak durabildi. Bu sırada araçtan inerek karargaha kaçmaya çalışan darbe yanlısı yarbay vurularak etkisiz hale getirildi.

Ağır yaralanan yarbay ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılırken, durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Diğer ZPT’lerden biri ise alt geçitte polis ekipleri tarafından durdurulmuş, diğeri ise arızalandıktan sonra ele geçirilmişti.

 

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber