Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 15:33 Yorum: 0

Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Sergisi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 5 No'lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen "Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Resim Atölyesi"nde çizilen...

Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Sergisi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 5 No'lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen "Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Resim Atölyesi"nde çizilen eserler Sümerpark'ta sergilenmeye başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı'na bağlı Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi'nin 1-5 Eylül tarihleri arasında açtığı Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Resim Atölyesi'ne katılan 19 ressamın çizimleri, Sümerpark Müze Koordinasyon Merkezi Sergi Salonu'nda sergilendi.

19 tablonun yer aldığı serginin açılışına, HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necati Pirinççioğlu, 78'liler Derneği ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) yöneticileri, sanatçılar ve birçok kişi katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necati Pirinççioğlu, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti. Pirinççioğlu, dünyada benzer müzelerin savaşların sona ermesiyle müze haline getirildiğini söyledi. Müzikle, resimle, heykelle o dönemi anlatan sanatsal çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Pirinççioğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalara her zaman katkı sunacağız" dedi.

Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Sergisi açıldı

Darbeler ve Diyarbakır Cezaevi Sergisi açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber