Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Ağustos 2016 - 22:48 Yorum: 0

Darbeye karış Uşak tek vücut oldu

Bütün Türkiye'de olduğu Uşak halkı da darbe girişimi karşısında kararlı duruşunu gösterdi.

Darbeye karış Uşak tek vücut oldu

Bütün Türkiye'de olduğu Uşak halkı da darbe girişimi karşısında kararlı duruşunu gösterdi.

Hiçbir siyasi görüş gözetmeden meydanları dolduran Uşak halkı bir darbeye topyekun hayır dedi. Uşak'ın yöneticileri de yaptıkları açıklamalarla vatandaşlarına destek verdi.

Ak Parti Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay gece yapılan demokrasi yürüyüşünde en ön safhalarda yerlerini alırken onları Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Ak Parti İl Başkanı Servet Kuş yalnız bırakmadı. Uşak Valiliği önünde yapılan bu direniş gösterisinde vatandaşlara birlik beraberlik ve demokrasi çağrısı yapıldı ve darbeye karşı tek vücut olunacağı gösterildi.

Uşak Valisi Ahmet Okur halka yaptığı konuşmada; "Memleketimizdeki huzur, istikrar ve güven ortamını darbe kalkışmasıyla bozmak isteyenlere en büyük cevabı yüce milletimiz birlik ve beraberliğiyle tek yürek olarak vermiştir. Bu olayın duyulduğundan ilk andan itibaren valilik makamımızda şahsımla birlikte, sayın milletvekillerimiz, garnizon komutanımız, adli yetkililerimiz, emniyet müdürümüz, belediye başkanımızla birlikte görevimizin başında dimdik ayakta idik. Bizim ordumuz peygamber ocağı, askerimiz vatan aşığıdır. Yurt genelinde kesinlikle kabul görmeyen ve bir avuç hainin tezgâhına bizim ilimizden de kesinlikle destek verilmemiştir. İlimizdeki askerimiz polisimiz, güvenlik güçlerimiz vatandaşla birlikte tek yürek olmuş, demokrasisine, milli iradeye sahip çıkmıştır. Dün olduğu gibi bugün de bu millet devlete askere hükümete sahip çıkacaktır. Kahraman ordumuzun arasına sızan ve millete kasteden hainler mutlaka cezalandırılacaktır. Milletimiz bu ordunun en büyük dayanağıdır. Bu olay sonunda hainler adalet önünde hesap verecek, bu kalkışma en ağır şekilde cezalandırılacaktır" ifadelerini kullanırken CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım sosyal medya aracılığıyla şu ifadeleri paylaştı ; "Bizler demokrasi için bedeller ödemiş bir partinin mensupları olarak dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de darbelerin karşısında dik duracağız. Mücadelesini ve gücünü laik, demokratik, hukuk devleti ilkelerinden alan bizler, demokratik mücadele için yürüdüğümüz yoldan hiçbir sebeple ayrılmayacağız. Birlikte başaracağız."

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sait Çelik'te kınama mesajı yayınladı. Çelik mesajı şu şekilde; "15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümeti ve parlamenter sistemine karşı darbe kalkışması yapılmıştır. Milletin iradesine ipotek koyulmaya çalışılmış, temsil yetkisi verilen hükümetimiz görevden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne saldırılmıştır. Bilinmelidir ki tarihin hiç bir döneminde olduğu gibi bugünde milli iradeye karşı yapılan hiç bir gayri meşru eylem başarılı olmamıştır ve olamayacaktır.

Millet olarak birlik, beraberlik ve demokrasi inancıyla malum yapı tarafından yapılan darbe girişimine karşı dimdik durduk. Kendi milletine namlu çeviren darbecilere milletimiz gereken dersi vakur tavırlarıyla göstermiştir. Milletimizin bu tavrı demokrasimizin ne kadar sağlam temeller üzerine kurulu olduğunun da göstergesidir.

Uşak Üniversitesi olarak her zaman milli iradenin yanında olduğumuzu, demokrasiden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtirken milli iradeye karşı yapılan her türlü darbe girişimlerini şiddetle kınıyoruz."

Ayrıca Uşak'ta bu gece de demokrasi yürüyüşü yapılacak.

Darbeye karış Uşak tek vücut oldu

Darbeye karış Uşak tek vücut oldu

Darbeye karış Uşak tek vücut oldu

Darbeye karış Uşak tek vücut oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber