Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

"Dart" oynayarak topluma kazandırılıyorlar

Antalya'da denetimli serbestlik uygulamasından faydalanan hükümlüler, cezalarını çekerken Denetimli Serbestlik Hizmetlerini Destekleme Spor Kulübü'nde dart eğitimi de alıyor

'Dart' oynayarak topluma kazandırılıyorlar

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da cezalarını denetimli serbestlik kapsamında kamu hizmeti vererek çeken hükümlülerin, Denetimli Serbestlik Hizmetlerini Destekleme Spor Kulübü'nde verilen dart kursuyla spor yapmaları sağlanıyor.

Hapis cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik şeklinde geçirmek üzere serbest bırakılanlar ile mahkemeler tarafından hapis cezaları doğrudan denetimli serbestlik yükümlülüklerine çevrilen hükümlülerin topluma kazandırılması, toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanmasını amaçlayan uygulama, Antalya'da sportif faaliyetlere de el attı.

Antalya'nın tek dart antrenörü, müdürlük personeli Erdoğan Kaş önderliğinde müdürlük bünyesinde kurulan "Denetimli Serbestlik Hizmetlerini Destekleme Spor Kulübü", denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülere önce dart eğitimi veriyor, ardından yetenekli olanları takıma alarak yarışmalara katılmalarını sağlıyor.

- "Yetenekli olanları kulübe lisanslı sporcu olarak katıyoruz"

Antalya Denetimli Serbestlik Hizmetlerini Destekleme ve Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Antalya Denetimli Serbestlik Müdürü Yavuz Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerini Antalya'da denetimli serbestlik faaliyetlerini desteklemek amacıyla kurduklarını söyledi.

Hükümlüleri hem sanatsal hem sportif hem de diğer meslek edindirme faaliyetleri gibi etkinliklerle topluma kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Kaya, dernek olarak bu tür çalışmaları desteklemek istediklerini kaydetti.

Sportif faaliyetler, kişilere yeni hobi alışkanlıkları kazandırılması, yeni sosyal çevreler edindirilmesinin bu işin bir parçası olduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Yıllardır ülkemizde ve gelişmiş ülkelerde hükümlülere ve dezavantajlı kesimlere bu tür faaliyetler yürütülüyor. Arkadaşımız Erdoğan Kaş, Antalya'nın ilk ve tek dart antrenörü. Bu da bizim için bir vesile oldu. Hükümlüleri dart konusunda eğitmek ve içlerinde yetenekli olanlar varsa kulübümüze sporcu kazandırmak istedik. Bu amaçla yola çıktık. Bugüne kadar dört kurs düzenledik. Toplamda 52 kursiyerimiz oldu. Buradan da yetenekli olanları kulübe lisanslı sporcu olarak katıyoruz."

-"Rüyamız ay-yıldızlı formayı bir arkadaşımıza giydirmek"

Denetimli Serbestlik Hizmetlerini Destekleme Spor Kulübü Antrenörü Kaş da geçen yıl mart ayında ilk dart kurslarını vermeye başladığını, daha sonra Kemer'de yapılan Türkiye Şampiyonası'na sporcularını ziyaretçi olarak götürdüğünü söyledi.

Şampiyonanın ardından kulüplerini kurduklarını bildiren Kaş, aynı yıl ekim ayında yine Antalya'da yapılan Türkiye Dart Şampiyonası'nın ilk ayağına katıldıklarını dile getirdi.

Kaş, şampiyonanın daha sonraki ayaklarına maddi imkansızlıktan dolayı katılamadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kursumuzu sabah ve öğlen olmak üzere iki gruba ayırdık. Hükümlü arkadaşlarımız kamu hizmetinin birer saatini burada geçiriyor. Bugüne kadar 52 öğrenciye ders verdik. Bunlardan kursları başarıyla bitirenler sertifikalarını aldı. Kursumuzda da şu anda 16 öğrencimiz var. Bunlardan dördü takımımızın sporcusu. Herkesin bir rüyası vardır. Bizim de en büyük rüyamız ülke şampiyonasında başarılı olup ay-yıldızlı formayı kulübümüzden bir arkadaşımıza giydirmek."

- "Bu şansı sonuna kadar değerlendireceğiz"

Dart takımı oyuncularından hükümlü Mustafa Yılmaz ise bir yıldır denetimli serbestlikte kamu hizmeti verdiğini, denetimli serbestlik bürosunda evrak işlerine yardımcı olduğunu söyledi.

Denetimli serbestliğinin bitmesinin ardından takımı bırakmayacağının altını çizen Yılmaz, "Takımın lisanslı sporcularıyız. Bu şansı sonuna kadar değerlendireceğiz" dedi.

Kursiyer hükümlülerden Onur Öztürk de daha önce dart sporuyla hiç ilgilenmediğini, Erdoğan Kaş'ın çağrısı üzerine bu spora başladığını ifade etti.

Dartta sonuna kadar gitmek istediğini vurgulayan Öztürk, "Antalya'da yaşıyorum, İzmir'de turnuvaya gidiyorum. Bu bence güzel ve gurur verici bir şey" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber