Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 27 Eylül 2016 - 15:03 Yorum: 0

Data Market’ten çocuklara kodlama eğitimi

Eğitime katılan çocuklara önce Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili öğretildi.

Data Market’ten çocuklara kodlama eğitimi

Data Market, 8-13 yaş arasındaki çocuklara kodlama eğitimi verdi.

Eğitime katılan çocuklara önce Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili öğretildi. Scratch çocukların kendi multi-medya tasarımlarını yapmalarını, karşılaştıkları gerçek hayattaki problemler karşısında teknolojiyi kullanarak yaratıcı çözümler ortaya koymalarını ve kendilerini değişik şekillerde ifade ederek 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarını sağliyor.

Eğitimin ardından çocuklar Scratch ile resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirerek, kendi karakterlerini tasarlayıp interaktif hikayeler anlatmaya başladılar.

Data Market Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Toraman Boyla eğitim ile ilgili "Günümüzün bilişim liderlerinin gelişimini incelediğimizde, henüz ilköğretim çağında kodlama ile tanıştıklarını görülmekte. Biz de bu eğitimle çocuklarımıza algoritmanın ve kodlamanın temelini öğreterek, analitik düşünce yapısını aşılamayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber