Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Ağustos 2014 - 18:23 Yorum: 0

Datça'da kaçakları taşıyan teknenin yanarak batması

Datça açıklarında bir kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı, 5 kişinin ise kaybolduğu teknedeki yangınla ilgili iki kişi tutuklandı

Datça'da kaçakları taşıyan teknenin yanarak batması

MUĞLA (AA) - Datça açıklarında, Suriye uyruklu kaçakları taşıyan teknedeki iki Türk organizatör tutuklandı.

Datça'nın Palamutbükü açıkları ile Yunanistan'a bağlı Kos ve İleki adaları arasında kalan uluslararası sularda, Suriye uyruklu 85 kaçağın bulunduğu tekneyle ilgili gözaltına alınan ve organizatör oldukları iddia edilen Murat Kaçan (29) ve Fatih Eşin (20), ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Kaçan ve Eşin, mahkemece, "Ölüme sebebiyet vermek" ve "Göçmen kaçakçılığı" suçlamalarıyla tutuklandı.

Öte yandan, yanan teknede yaralanan 4 yaralının tedavisinin Marmaris Devlet Hastanesinde sürdüğü, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Diğer 75 kaçağın ise mülteci kamplarına gönderilmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğünde tutuldukları öğrenildi.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıp 5 kişinin bulunması için Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Kaymakam Üncü, "10 metrelik tekneye 87 kişinin binmesi, göz göre göre ölüme gitmekten başka bir şey değil" dedi.

Datça'da, içinde Suriyeli 85 kaçak ve 2 organizatörün bulunduğu tekne, dün uluslararası karasularında henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başlamış, olayda bir kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmış, 5 kişi ise kaybolmuştu. Teknede bulunan 75 kaçak ise, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekiplerince kurtarılmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber