Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 16 Ekim 2017 - 12:43 Yorum: 0

Davranış bozukluğu olan çocuklara dikkat

Psikiyatrist Onur Okan Demirci, davranış bozukluğu olan çocuklar konusunda ebeveynleri uyardı.

Davranış bozukluğu olan çocuklara dikkat

Psikiyatrist Onur Okan Demirci, davranış bozukluğu olan çocuklar konusunda ebeveynleri uyardı.

Zion Psikiyatri Akademisinden Psikiyatrist Onur Okan Demirci, azarlamak, bağırmak, vurmak, susturmak, tutarsız davranmanın çocuğa saygısızlığın göstergesi olduğunu belirterek, "Her ana-baba çocuklarına saygı göstermeyi öğrenmelidir. Her çocuk ayrı bir birey olarak ele alınıp, fikirleri sorulmalı ve fikirlerine saygı gösterilmelidir" dedi.

Çocukla ilgilenmek ve zaman ayırmak gerektiğini kaydeden Onur Okan Demirci, "Birlikte geçirilecek zaman nicelik değil, nitelik olarak önemlidir Birlikte çocuğun hoşlanacağı faaliyetler yapılabilir. Çocuğun kendine güvenmesini istiyorsa önce anne-baba çocuğa güvenmelidir Çocuğun çabasını övmeli ve yüreklendirmelidir. Cesaretlendirme çocuğun kendini değerli algılayabilmesi için çok önemlidir. Cesaretlendirme çocuğu olduğu gibi kabul edip, kendi olduğu için değer vermedir. Çocuğun kendini güvenli hissedebilmesi için, en azından sevildiğini bilmesi ve sevmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber