Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Eylül 2014 - 10:05 Yorum: 0

Davutoğlu Aliyev’in kabri ile şehitlikleri ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu, Azerbaycan'da merhum Cumhurbaşkanı Aliyev'in kabri ile Türk ve Azeri şehitliklerini ziyaret etti.

Davutoğlu Aliyev’in kabri ile şehitlikleri ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'da merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azeri şehitliklerini ziyaret etti.

Başkent Bakü'de olan Başbakan Davutoğlu, Haydar Aliyev ve mühim Azeri adların kabirlerinin yer aldığı devlet mezarlığını ziyaret etti. Davutoğlu, Haydar Aliyev'in abide mezarına çelenk, Aliyev'in benzeri Zarife Aliyeva'nın mezarına ise çiçek bıraktı.

Davutoğlu, daha sonra, 20 Ocak Şehitleri'nin yer aldığı Bakü Şehitler Hıyabanı'na gitti. Erdoğan, burada şehit mezarlarına çiçek bıraktıktan sonra Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk koydu.

Davutoğlu, Bakü ziyareti kapsamında son şekilde Bakü Türk Şehitliğine geçerek, buradaki anıta çelenk bıraktı ve peşinden abide itibar defterini imzaladı. Davutoğlu, itibar defterine şunları yazdı:

“Kafkas İslam Ordusu’nun yiğit askerleri, sizler tarihinizin en zorlu dönemlerin birinde Azerbaycanlı kardeşlerimize katkı elini uzattınız. Bu kocaman fedakarlığınız, o devirde müstakil Azerbaycan egemenliğini perçinledi. Makamların en yücesine erişerek yaptığınız kahramanlık, bütün Türkiye'nin yüreğinde gururla taşıdığı bir nişandır. Şehadete erdiğiniz bu topraklarda bugün hür ve müreffeh bir yurt yükseliyor. Akıttığınız kanın Türkiye ile Azerbaycan'ı birbirine kenetleyen en mukaddes bağ olduğunu biliyoruz. Bir ulus iki devlet gerçeğinin timsalisiniz.

Sizlerle ortak Azerbaycan'ın dört bir köşesinde yatan tüm şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutsal emaneti korumak bizim için görevdir. Bu bilinçle çalışıyor, kader birliği yapmış Türkiye-Azerbaycan'ın geleceğini bu anlayışla şekillendiriyoruz. Bu kardeş topraklarda huzurla uyuyunuz. Kalplerimizde ebediyen yaşayayacaksınız. Manevi huzurunuzda bir defa daha saygı ve gönül borcuyla eğiliyor, Türkiye-Azerbaycan'ın bütün şehitlerini rahmetle anıyorum. Allah rahmet eylesin.'

Başbakan Davutoğlu, temsil şehit mezarlarına da çiçek bıraktıktan sonra, tıpkı alanda olan ve 6 yıldır ibadete kapalı yer aldığı öğrenilen Şehitlik Camisi'ne geçti. Caminin durumuyla ilgili yetkililerden bilgi saha Davutoğlu, burada namaz kıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na devinim etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber