Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 26 Ocak 2016 - 13:57 Yorum: 0

Davutoğlu, Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağız

AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, bu toplantıların sadece millete değil, genel coğrafyaya seslenmelerine vesile olduğunu belirtti.

Davutoğlu, Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağız

AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, bu toplantıların sadece millete değil, genel coğrafyaya seslenmelerine vesile olduğunu belirtti. 

Vatanın birlik ve beraberliği, milletin istikbali, huzuru için rahmana yolcu gönderdikleri aziz şehitleri rahmet ve minnetle anan Başbakan Davutoğlu, iş dünyasında saygın bir yeri olan Mustafa Koç'a, uzun yıllar parlamentoda milletvekili olarak görev yapan Kamer Genç'e, edebiyat dünyasının önemli isimli Tahsin Yücel'e, müzik adamı Ergüder Yoldaş'a da Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi. 

Davutoğlu, bugünün, TBMM'de başkanlık görevi sırasında hayatını kaybeden, milli mücadelenin, istiklal mücadelesinin kahramanlarından Kazım Karabekir'in vefat yıl dönümü olduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kendisine ve silah arkadaşlarına, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, TBMM adına onların bize emanet ettiği istiklalimizi ebediyete kadar koruma sözünü bir kez daha sizler huzurunuzda tekrar ediyorum. Hangi tehlike söz konusu olursa olsun, tehdit nereden gelirse gelsin, Cumhuriyetimizin kurucusu TBMM, her zaman tam bir ortak bilinç, ortak vicdan, ortak yürek ile bütün bu tehlikelere karşı istiklal kahramanlarının bize emanet ettiği, istiklalimizi ve istikbalimizi korumaya kararlıdır. " 

Başbakan Davutoğlu, geçirdiği ameliyat nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de geçmiş olsun temennisinde bulunarak, Allah'tan şifa dileklerini iletti. 

Milletvekilleriyle, son olarak Afyonkarahisar'da bir araya geldiğini, iki gün kapsamlı şekilde istişarede bulunduklarını anlatan Davutoğlu, daha sonra ülke için önemli katkılar sağlayacak, yoğun bir dış temas trafiğine çıktıklarını anımsattı. 

Başbakan Davutoğlu, geçen hafta sonu İngiltere, İsviçre, Davos, Berlin'e gittiğini belirterek, bu ziyaretlerde dört temel başlıkta ilerleme kaydetmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

Küresel ekonomide durgunluk yaşanan dönemde, yabancı yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik imkan ve cazibelerini anlatmayı ve Türkiye'ye yabancı yatırım akışını hızlandırmayı hedeflediklerini aktaran Davutoğlu, şunları söyledi: 

"Ziyaretimizin İngiltere ve Davos ayaklarında, bu hedef doğrultusunda çok etkili temas ve görüşmeler yaptık. Dış temaslarımızın ikinci hedefi, köklü ilişkilerimizin bulunduğu pek çok ülkeyle ikili ilişkilerimizi derinleştirmekti. Gerek müstakil ziyaretlerde bulunduğumuz İngiltere ve Almanya'daki temaslarımızda, gerekse Davos'ta gerçekleştirdiğimiz ikili temaslarda bu amaç doğrultusunda çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Ziyaretimizin ikinci ayağında, Almanya ayağında bir ilki hayata geçirerek, Türkiye ile Almanya arasında hükümetler arası istişare toplantısını gerçekleştirdik. 

Temaslarımızda ön planda tuttuğumuz üçüncü gündemimiz son dönemlerde, özellikle AB ilişkilerimizde yaşanan ivmeyi, kalıcı bazı kazanımlara kavuşturmaktı. Bu çerçevede vatandaşlarımıza vize muafiyeti ve uyum sürecinde yeni fasılların açılmasına dair konularda somut ilerlemeler kaydettik. Ziyaretimizin her üç ayağında da mülteci sorunlarına yönelik olarak küresel duyarlılık geliştirmek ve bu soruna köklü çözümler geliştirmek üzere pek çok önemli temaslar gerçekleştirdik." 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaretin başında Londra'da Anadolu Ajansı ve TRT World'ün Genç Yetenek Geliştirme Projesi kapsamında eğitim gören öğrencilerin de yer aldığı TÜRKEN Vakfı Heyetini kabul ettiğini belirtti. 

Davutoğlu, yurt dışında ne kadar kaliteli öğrenci topluluğuna sahip olduklarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Britanya Müslüman Konseyi heyetiyle de görüştüğünü ifade eden Davutoğlu, Avrupa'daki Müslüman topluluklarının sorunlarını ele aldıklarını, bu sorunlar çerçevesinde İslamofobi, ırkçılık karşısında Türkiye'nin Avrupa ve dünyadaki Müslüman topluluklarla omuz omuza mücadele edeceği mesajını bir kez daha ilettiğini kaydetti. 

Davutoğlu, merkezi New York'ta bulunan, dünya çapında en büyük yatırım bankalarından biri Merrill Lynch'in düzenlediği 16. Türkiye Kalkınma Konferansı'nın açılışında, Türkiye'nin imkan ve kaynaklarını anlattığını vurguladı. 

Başbakan Davutoğlu, Londra programı kapsamında Bloomberg iş dünyası temsilcilerine hitap ettiğini belirterek, şöyle konuştu: 

"Türkiye ekonomisinin orta ve uzun vadeli görünümü, iş imkanlarını konuştuk. Bütün dünyada küresel kriz yaşanırken, bütün bu yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini görmekten büyük memnuniyet duyduk. Türk ekonomisinin yatırımcılara sunduğu fırsatları, bütün boyutlarıyla kendileriyle paylaştık. Daha sonra ABD Yatırım Bankası'nda da yatırımcılarla buluştuk. Ayrıca, Londra programı kapsamında Siyaset Enstitüsü'nde düzenlenen bölgesel sorunlar ve küresel fırsatlar başlıklı toplantıda bir konuşma yaptım. Londra'da Başbakan David Cameron ile görüşmeler gerçekleştirdik. 
İngiltere ile mevcut gelişmeler karşısında kaygılarımızın müşterek olduğunu gördük. Bu ziyaretim sırasında Türkiye ile İngiltere arasında işbirliğinin daha da ileriye taşınması için verimli temaslarda bulunduk. Son görüşmelerimizin iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi iş birliğini hızlandıracağından hiçbir şüphem yok. İngiltere bizim önemli müttefikimiz. Sayın Cameron ile görüşmemizde Türkiye'nin Mayıs ayında Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını hatırlattım ve bu konferansa kendisini davet ettim." 

Başbakan Davutoğlu, seçim döneminde söz verdikleri şekilde yurt dışındaki vatandaşlar için dövizle askerliği 6 bin avrodan bin avroya indiren yasanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı. 

Davutoğlu, "Biz söz verdik mi sözümüzün gereğini mutlaka yerine getiririz" dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber