Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 25 Temmuz 2014 - 10:10 Yorum: 0

Davutoğlu "Gazze" temaslarını sürdürüyor

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gazze'deki gelişmelere ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Katar Dışişleri Bakanı El-Atiyye ile telefon görüşmesinin yanı sıra mevkidaşlarıyla telekonferans yoluyla üçlü görüşmeler de yaptı.

Davutoğlu 'Gazze' temaslarını sürdürüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için Amerikalı, Fransız ve Katarlı mevkidaşlarıyla temaslarını sürdürüyor. Fransa ziyaretini erteleyen Davutoğlu, mevkidaşıyla görüşmek üzere Katar'a devinim etti.  

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Davutoğlu dün gece Gazze'deki gelişmelere ilişkin şekilde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile ayrı ayrı çok sayıda telefon görüşmesinin yanı sıra mevkidaşlarıyla telekonferans yoluyla üçlü görüşmeler de yaptı.

Davutoğlu, bu görüşmelerde, Filistin'deki gösteriler itibarı ile ateşkesin bir an evvela sağlanmasının öneminin giderek arttığına dikkati çekti. 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Filistinli taraflarla da telefon görüşmeleri yaptı.

Bu arada Fransa ziyaretini erteleyerek ateşkes çabalarına katkıda bulunmak üzere Katar'a gitme kararı saha Davutoğlu, Katar'da ateşkes yönündeki çabaların devam ettirilerek netice alınmasına çalışacak.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber