Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Kasım 2015 - 12:33 Yorum: 0

Davutoğlu, kabineyi Erdoğan'a sunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, yeni kabine üzerine istişarede bulundu, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere iç ve dış gelişmeleri değerlendirdi. Başbakan'ın kabineyi bugün onaya sunması bekleniyor.

Davutoğlu, kabineyi Erdoğan'a sunacak

Şerife Güzel

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün açıkladığı görüşme dün gerçekleşti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Davutoğlu'nu kabulü 5 saat sürdü.

Erdoğan, dün İstanbul dönüşü Ankara'da taksi durağını ziyaret etmesinin ardındanikametgahı olan Dışişleri Konutu'na geçti. Öğleden sonraya herhangi bir resmi program koymayan Erdoğan, saat 15.00'te Başbakan Davutoğlu'nu kabul etti. Saat 20.00'ye kadar 5 saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun yeni kabineye ilişkin istişarede bulundukları, başta Bayırbucak Türkmenleri olmak üzere iç ve dış gelişmeleri değerlendirdikleri öğrenildi.

BUGÜN 11.00'DE

Davutoğlu'nun kabineyi bugün 11.00'de Erdoğan'ın onayıha sunması bekleniyor. Yeni kabine listesinin Cumhurbaşkanı'nca onaylanmasına göre Meclis'teki güven oylaması takvimi işleyecek.

AK Parti grubu, bugün hükümetin kurulup kurulmamasına göre alternatifli takvim çalışması yaptı. Hükümet salı kurulursa aynı gün Meclis'te hükümet programı da okunabilecek. Çünkü Genel Kurul, bugün açık olacak. Salı günü program Meclis'te okunursa Anayasa'ya göre üzerinden tam iki gün geçtikten sonra program üzerindeki görüşmeler gerçekleştirilebiliyor. Bu durumda hükümet programı görüşmeleri cuma günü yapılacak.

Yine Anayasa'ya göre görüşmelerin üzerinden bir tam gün geçtikten sonra da güven oylamasına gidilebiliyor. Bu programa göre güven oylaması önümüzdeki hafta pazar günü olabilecek. Ancak muhalefetin itiraz etmesi halinde programın okunması çarşamba gününe bırakılırsa program üzerindeki görüşmeler cumartesi günü, güven oylaması da pazartesine sarkacak.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, MİT?Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etti, daha sonra Meclis'in yeni Başkanı İsmail Kahraman'la bir saat süren görüşme yaptı.

http://www.stargazete.com/

Haber Kaynağı: star
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber