Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Ekim 2014 - 17:28 Yorum: 0

DEDAŞ Mardin'de bakım ve onarım çalışması yapıyor

MARDİN (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminde kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için bakım ve onarım çalışmaları başlattı.DEDAŞ'tan...

DEDAŞ Mardin'de bakım ve onarım çalışması yapıyor

MARDİN (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminde kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için bakım ve onarım çalışmaları başlattı.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, tarımsal sulamanın yeraltı sularıyla yapılması nedeniyle yaz sezonunda aşırı elektrik tüketiminin yaşandığı, bunun Mardin kırsalında enerji hatlarının yıpranmasına ve gevşemesine yol açtığı belirtildi.

Öncelikle gevşeyen bu enerji hatlarının kış mevsiminde rüzgardan etkilenerek birbirlerine temas etmeleri sonucu arızalara, dolayısıyla da kesintilere yol açmaması için hatlarda germe çalışmasının yapıldığı kaydedilen açıklamada, trafo ile panoların bakım ve onarımlarını yapan ekiplerin, il merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde de enerji nakil hatları ile direklerini kışa hazır hale getirildiği bildirildi.

Kış öncesi 200 trafonun bakım veya onarımının yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"100 kilometrelik alçak gerilim ve orta gerilim enerji nakil hattının bakımını da yapan ekipler, kırık izolatörleri yenilerken, trafoların yük dengelemelerini de gerçekleştirdi. Bu arada, sokak aydınlatma çalışmaları da yapan ekipler, sokak lambalarının bakım ve onarımını yaparak gerekli yerlere yeni lambalar taktı. Özellikle kırsal kesimde bölgenin coğrafi şartlarıyla da mücadele eden DEDAŞ'ın bakım ve onarım ekipleri, köylerdeki cami, taziye evleri, sokaklar ile ve köy meydanlarını da aydınlatıyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber