Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Kasım 2014 - 19:58 Yorum: 0

DEDAŞ'tan tüketim uyarısı

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (DEDAŞ), şirketin dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta elektrik tüketiminin...

DEDAŞ'tan tüketim uyarısı

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (DEDAŞ), şirketin dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta elektrik tüketiminin yüzde 93 arttığı bildirildi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, yoğun kullanım nedeniyle elektrik dağıtım altyapısının kaldırmadığını ve bu nedenle sistemin arıza sayısında büyük artış yaşandığını belirtildi.

Havaların soğuması ile beraber elektrik kullanımının rekor düzeyde arttığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşın ısınmada yoğun olarak elektrik kullanması sonucu tüketim yüzde 93'e ulaşan oranda artış gösterdi. Bu durumun en önemli nedeni Türkiye’nin diğer bölgelerinden çok farklı olarak bölgede elektriğin ısınma amaçlı kullanılması" ifadelerine yer verildi.

Dağıtım bölgesindeki illerde toplam elektrik tüketiminin Ekim ayında günlük 27 bin MWH düzeylerine kadar düştüğünü ancak havaların soğumaya başladığı Kasım ayında tüketimin yeniden yükselmeye başladığı bildirildi.

Açıklamada, israf düzeyinde kullanılan elektriğin şebekelere ve trafolara ciddi zararlar verdiği uyarısında bulunuldu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber