Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:48 Yorum: 0

Dededağ Mahallesi’ndeki su sorunu mecliste tartışıldı

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Bafra'nın Dededağ Mahallesi'nin borcunun yüzünden kesilen suları ile ilgili açıklama yaptı.

Dededağ Mahallesi’ndeki su sorunu mecliste tartışıldı

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Bafra'nın Dededağ Mahallesi'nin borcunun yüzünden kesilen suları ile ilgili açıklama yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu ve komisyon toplantısı 2016 yılı 5. birleşiminin birinci oturumu Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapıldı.

Gündem ve komisyon toplantılarından önce CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek ve Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz, Bafra ilçesindeki Dededağ Mahallesi'nin su sorunu hakkında SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu'ndan bilgi istediler.

Dededağ Mahallesi'ndeki su sorunu hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, "Bafra ilçesi Dededağ Mahallemizin, zamanında Bafra Belediyemiz ile birlikte toplu su satış protokolü var. Bu protokol gereği Dededağ Mahallemizin içme suyu ihtiyacını temin ediyor. Dededağ Mahallesi'ni besleyen su bir ana sayaçtan ve bir ana borudan geçiyor. Vilayet İl Paylaştırma Komisyonu tarafından bize 2014 yılında 300 bin TL'nin üzerinde Dededağ Mahallesi'nin borcu alacak olarak devredildi. Geçen süre içerisinde tüm ısrarlı takibimize rağmen tahakkuk eden yeni su bedellerini bu mahallemiz gecikmeli, eksik, yarım ödemeye devam ettiler. Birçok defa sularını kestik. Suları kesildikten sonra o mahallenin muhtarı "100 bin lira getireceğim, 150 bin lira getireceğim" şeklinde halkın mağdur edilmemenin ve suların açılmasını talep etti. Zaman zaman bir miktar paralar yatırıldı. Geçmiş dönemlerde yapılandırmalar yapıldı. Fakat biliyorsunuz ki, yapılandırmada 2 taksit yatırılmadığı zaman yapılandırma bozuluyor. Bu yapılandırmadan da faydalanmış olmalarına rağmen taksitlerini ödemedikleri için borç katlanarak büyüdü. Gecikme faizleriyle birlikte bugün 940 bin TL gibi bir rakama ulaştı. Dededağ Mahallemiz kullandığı içme suyu bedellerini ödememekte ısrarcı bir tutum takınmaya başladı. Artık içinden çıkılmaz bir boyutlara ulaştığı için biz birçok kez uyardık. Fakat bütün bu girişimlerimiz yarım kaldı. En son çare olarak yasal hakkımız olan su kesme işlemini yaptık. Su kesme işlemini bugün yapmazsak, yarın daha büyük rakamlar karşımıza gelecekti. Biz 50 TL, 100 TL gibi su borcunu ödemeyen fakir fukaranın suyunu keserken, Dededağ Mahallesi'nde ahırlar var, ticari müesseseler var, fazla sayıdaki ahırlarda su tüketiliyor. Bu su paralarını ödememekte ısrarcı olmalarını kabul etmek mümkün değildi" dedi.

Zamanında kendi evinin de suyunun kesildiğini ifade eden Demircioğlu, "Dededağ Mahallesi'nin su borcunu tahsil edebilmek adına sularını kestik ve halen kesiktir. Dededağ Mahallesi sakinleri şu anda hakları olmadığı halde gereksiz davranışlar içerisine giriyorlar. Bu parayı ödememenin yollarını arıyorlar. Muhtarla bu sabah görüştüğümde, mahalle sakinleri yapılandırma yaptırmak istediklerini söyledi. Yapılandırma yapmaları yasal haklarıdır. Yapılandırmanın taksitini ödemeleri halinde köy tüzel kişiliğinin kalkmış olması nedeniyle toplu su satışını iptal edip münferit aboneliğe geçmek mecburiyetindeyiz. Bunu da zaten muhtarın kendisi de talep etti" diye konuştu.

Dededağ Mahallesi'nde çok fazla iyi niyet gösterdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, "Dededağ meselesi 2.5 yıldır süren bir sorundur. Gelinen noktada çok fazla iyi niyet gösterildi. Bu işin muhatabı SASKİ Genel Müdürlüğüdür. Çözme noktasında muhtar da gayret göstermeye çalışıyor. Ama maalesef yaklaşık bin tane abone var. Muhtarın demesine göre, bunların 95 tanesinin borcu yok. Biz de karşılıklı iyi niyet çerçevesinde bu süreci götürmeye çalışıyorlar. Muhtar en son bunun yapılandırılmasını istiyor. Ben bu yapılandırma sürecinde de bunların bu parayı ödeyeceklerine inanmıyorum. Zaman kazanacaklar. Yasalar çerçevesinde bu süreci devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından komisyonda görüşülen SASKİ'nin 2017 mali yılı gelir-gider bütçesi 380 milyon TL olarak onaylanarak meclisin oluruna sunuldu.

Dededağ Mahallesi’ndeki su sorunu mecliste tartışıldı

Dededağ Mahallesi’ndeki su sorunu mecliste tartışıldı

Dededağ Mahallesi’ndeki su sorunu mecliste tartışıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber