Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:19 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Dünya barışının kalbi Ortadoğu’dur"22:18 UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor...22:15 Bakan Koca: "Tokat’ta meydana gelen depremde 1 kişi etkilenmiştir"22:13 U dönüşü yapan otomobile çarpan motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi22:02 Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı
Asayiş 03 Aralık 2020 - 14:04 Yorum: 0

Define avcıları 150 yıllık mezarı talan etti

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 150 yılı aşkın süre önce toprağa verilen bir vatandaşın mezarında define kazısı yapıldığı iddia edildi.

Define avcıları 150 yıllık mezarı talan etti

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 150 yılı aşkın süre önce toprağa verilen bir vatandaşın mezarında define kazısı yapıldığı iddia edildi. Define avcılarına tepki gösteren mahalle muhtarı, "Diriye saygınız yoksa, ölüye bari saygınız olsun" diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, 150 yılı aşkın süre önce Demircili Mahallesi mezarlığına cenazesi defnedilen ve henüz kimliği belirlenemeyen bir vatandaşın yaklaşık 1,5 metre kazılmış mezarını görenler dehşete düştü. İhbar üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, kazı yapanların yakalanması için çalışma başlattı.

"Hiç mi vicdanınız sızlamadı?"

Mezarlığı dolaşmaya gittiğinde olayı fark ettiğini ifade eden Demircili Mahallesi Muhtarı Tural Baykal, "Mezarlığı dolaştığımız sırada eski bir mezarda açılan çukuru görünce dehşete düştük. Bu iş definecilerin işi olduğu açık apaçık belli. Bir insanın bu kadar vicdansızca mezarının kazılması üzüntü verici. Buradan o kazı yapan şahıslara sesleniyorum. Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Diriye saygınız yoksa, ölüye bari saygınız olsun" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ziya Özgel de, mezarın kazılmasının insanlık dışı bir davranış olduğunu söyledi.

Öte yandan, mezarın kime ait olduğunun belirlenmesi için mahalle muhtarlığı tarafından araştırma başlatıldı.

Define avcıları 150 yıllık mezarı talan etti

Define avcıları 150 yıllık mezarı talan etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber