Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 16 Nisan 2014 - 10:33 Yorum: 0

Defineci 6 metrelik dehlizden çıkartıldı

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde define aramak için girdiği iddia edilen mağarada kaybolan kişi, düştüğü 6 metrelik dehlizden çıkartıldı

Defineci  6 metrelik dehlizden çıkartıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde define aramak için girdiği iddia edilen mağarada kaybolan kişi, düştüğü 6 metrelik dehlizden çıkartıldı. Ekipler, kazazede Ramazan Yörük'ü mağaradan çıkartma çalışmalarını 46 saattir sürdürüyor.

Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkisinde bulunan Yarasaini Mağarası'ndaki kurtarma çalışmalarına katılan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Ekip Lideri Bilgin Türkmentepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKUT, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Mağara Araştırma Derneği (MAD), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK)  üyelerinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Mağaraya giren Ramazan Yörük'ü düştüğü dehlizden çıkartmak için çatlatıcı barut kullandıklarını ifade eden Türkmentepe, "Özel bir barut yardımıyla sert kaya kütlesinden parçalar kopartıyoruz. Yörük'ü dehlizden çıkartıp daha rahat bir yere ulaştırdık. Yörük'e gıda takviyesi yapılıyor. Arkadaşlarımız dar alanları genişletmeye devam ediyor. Bir süre sonra ip hattı döşeyip, kazazedeyi mağaradan çıkartacağız" dedi. 

Mihalgazi ilçesi Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkisinde bulunan Yarasaini Mağarası'na 13  Nisan'da define aramak için girdiği iddia edilen ve kaybolan Yörük'ü, kurtarma çalışmaları sürüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber