Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Defterdar Mutluay’dan yapılandırma çağrısı

Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay, devlet alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Yapılandırma başvurularını son...

Defterdar Mutluay’dan yapılandırma çağrısı

Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay, devlet alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Yapılandırma başvurularını son güne bırakmayın" dedi.

Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay, 6736 sayılı bazı kamu alacaklarının yapılandırması hakkındaki kanunun yürürlüğe girmesinin üzerinden bir ayı aşkın sürenin geçtiğini kaydederek, yapılandırmanın büyük avantajlar içerdiğini söyledi.

Adıyaman'da toplam 44 bin civarında sürekli ve süreksiz borçlu mükellef olduğunu belirten Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay, "Adıyaman'da 44 bin borçlu mükellef var. Bunlardan şuana kadar 6 bin 100 civarında yapılandırma başvurusu yapıldı. Mükelleflerimiz son günleri bekliyor. Mükelleflerimiz son günleri beklemesin. Şuanda rakamlar düşük görünüyor olabilir ama önümüzdeki üç hafta içerisinde yapılandırma başvurusunun yüzde 75'lere çıkacağını tahmin ediyorum" dedi.

Mutluay, "6582 sayılı yapılandırmaya göre bu son 6736 sayılı yapılandırma çok daha avantajlı bir yapılandırmadır. Ödeme güçlüğü çeken mükellefler için önemli bir fırsattır. 6,9,12,18 taksit imkanı var. Devlet ana paranın dışındaki gecikme zammı ve gecikme faizini tamamından vazgeçiyor. İlk ödeme Kasım ayında ödemeye başlayacak. İlk iki taksiti süresinde ödemek kaydıyla, yıl içerisinde diğerinde ödeyemediyse yapılandırma bozulmuyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber