Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 12:18 Yorum: 0

Değerler Eğitimi

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Değerler Eğitimi kapsamında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Değerler Eğitimi

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Değerler Eğitimi kapsamında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

"İmam Hatipli olmak ve namazın önemi" konulu konferans, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Ensar Vakfı'nın katkılarıyla Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa 350 imam hatipli öğrenci katıldı. İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, "Okulunuzla İlgili Müdürünüzden bilgiler aldım. Bu imkanlara sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Arapça ve İngilizce hazırlık eğitimi veren bir okulda eğitim görüyorsunuz. İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu bilen bir nesil yetişiyor. Benim size tavsiyem, ne olursanız olun, ilk önce iyi bir Müslüman olun" diye konuştu.

"İyi insan, iyi Müslüman olmanın temel şartı da namazdır"

Konuşmasında, namazın tanımını öğrencilerle soru-cevap şeklinde ele alan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut , "Namaz bir borç değildir. Çünkü rabbimizin bizim namazımıza ihtiyacı yoktur. Namaz ruhun gıdasıdır. İmandan sonra namaz gelir" diyerek Hazreti Muhammed'in (SAV) "Yemekten, içmekten aldığınız lezzeti ben namazdan alıyorum" sözlerini hatırlattı. "Sevgili Peygamberimiz namazı "Allah'la sohbet" olarak görüyor" diyen Ahmet Bulut, "Sevgili kardeşlerim, Allah'ın bizden istediği iyi bir Müslüman olmak, iyi bir insan olmaktır. İyi insan, iyi Müslüman olmanın temel şartı da namazdır. Namaz, imanın şekil almış halidir ve iman varsa imkanda vardır" şeklinde konuştu.

Konferans sonrasında, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zahit Köseoğlu İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut'a teşekkürlerini iletti. Öğrenciler tarafından alınan kitaplar, Yazar Ahmet Bulut tarafından imzalanarak program sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber