Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 25 Eylül 2017 - 17:18 Yorum: 0

"Değerler Eğitimi ve Başarıyı Okulda Yakala" protokolü imzalandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Değerler Eğitimi ve Başarıyı Okulda Yakala" protokolü...

'Değerler Eğitimi ve Başarıyı Okulda Yakala' protokolü imzalandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Değerler Eğitimi ve Başarıyı Okulda Yakala" protokolü imzalandı.

Protokolün imza töreni, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt tarafından, müdürlüğün toplantı salonunda düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime katkısının 50 milyon lirayı geçtiğini belirterek, "Milli eğitim müdürümüze ve ekibine gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Tabi eğitim bizim geleceğimiz, ben hep söylüyorum gittiğim her yerde. Bizim zengin kaynaklarımız yok, zengin altın madenlerimiz yok bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemiz, beşeri gücümüzdür. Bu gücümüzü yetiştirmemiz gerek. Bizde büyükşehir olarak eğitime her alanda destek verme gayreti içerisindeyiz. Milli eğitimin yetişemediği yerde biz devreye giriyoruz. Şu anda inşallah bir büyük imam hatip okulunu 2018'de devredeceğiz. Bunun dışında şu ana kadar 50 milyon lirayı geçti yaptığımız yatırım. Okullar, derslikler, spor salonları, halı sahalar, bahçe düzenlemelerini yapıyoruz okullarımızın. Çünkü çocuklarımız çamurun içinde oynamasın, daha güzel daha sağlıklı olsun okullarını sevsinler diye, çevre düzenlemesinden tutunda okulu daha güzel hale getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bizim tek geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği daha nitelikli yetişmesi. Ahlaken de, fiziken de, bu çok önemli" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

"Kahramanmaraş Değerler Eğitimi ile ilgili olarak biz insanlarımızı, bilgili kültürlü yetişmesini istiyoruz ama, kendi evrensel değerlerine ve mahalli değerlerine saygı duymayı, onlardan haberdar olmayı, onlar üzerine kendilerini geliştirip belli bir seviyeye çıkartmayı arzu ediyoruz. Evrensel değerler nedir derseniz, iyiliktir, doğru sözlülüktür, yardım severliliktir. Ama bizim kendi milletimize ait öz değerlerimiz de, vatan sevgimizdir, bayrak sevgimizdir, millet sevgimizdir, Kahramanmaraş sevgimizdir, kendi bulunduğumuz alanların sevgisidir. Buranları 2 yıldan buyana Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte okullarımızda organize ediyor ve bunlarla ilgili aylık konular belirleyip faaliyetlerde bulunuyoruz. Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu çalışmalarını göz önüne alan Milli Eğitim Bakanlığı'nda bu yıl 51 ders müfredatı değiştirildi. Ve bunların içerisine giren en önemlisi de hem ulusal hem de mahalli değerlerdi. Geçen yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bize, 62 bin afiş ve broşür verdi ve biz onları okullarımıza dağıttık. Aylık faaliyetler halinde bunları değerlendirdik, kutlama çerçevesinde başarı gösteren okullarımıza da dönem sonunda, değerlendirdik ve ödüllerimizi verdik. İnşallah bu çalışmalarımızı bu yılda yapmaya devam edeceğiz, başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Yapacağımız protokolün milletimize devletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

"Değerler Eğitimi ve Başarıyı Okulda Yakala" protokolü imzalandı

"Değerler Eğitimi ve Başarıyı Okulda Yakala" protokolü imzalandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber